Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Július 05. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: Mindennapi NLP

Olvass a teljes elméddel!

Olvass a teljes elméddel!

Hagyományos olvasás során a legapróbb részletektől indulunk el a nagyobb egész felé, azaz belülről kifelé haladunk az olvasmánnyal. Elejétől a végéig elolvassuk a könyvet

Mára egyre szélesebb körben terjed el Magyarországon is a Paul Scheele által kifejlesztett Fotóolvasás, vagy Teljes elmés olvasás (Magyarországon Villámolvasás néven ismert) speciális olvasási módszer, amelynek során a könyvet több olvasási fázisban nézzük át, miközben az információ a hagyományostól eltérő módon, kívülről befelé épül fel az elménkben. Ez azt jelenti, hogy az átfogó, globális képtől haladunk az apró részletek felé.

A módszer legprovokatívabb, legmegdöbbentőbb, ugyanakkor a leghatékonyabb lépése az úgynevezett fotóolvasási fázis. Ennek során egy speciális szemállás segítségével (ez a fotófókusz) képesek vagyunk nagy sebességgel tudattalan elménkbe juttatni a teljes könyvet. A sebesség valóban döbbenetes, hiszen hagyományos, nyomtatott könyv esetén kb. 2 másodperces lapozási sebességgel 25 000 szót olvashatunk el percenként. (Ez az érték persze csak elméleti, hiszen számítógépes dokumentumok esetén mértek 1 millió szó / perces sebességet is 70%-os megértési szint mellett.)

Az emberi agy képes a néhány tizedmásodpercre megjelenő képi információt is ún. mentális képek formájában tárolni a tudattalan elmében, és azt feldolgozni. Ez nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy egy több száz oldalas könyvet néhány perc alatt képesek vagyunk elolvasni. Bizonyos esetekben az információ spontán is a tudatos elmébe kerülhet (eszünkbe juthat a könyv, amely eddig csak tudattalan szinten volt még a fejünkben), de ha biztosra akarunk menni, akkor szükség van még a könyv aktiválására is, amely még néhány 30 perces olvasási blokkot jelent. Ha minden lépést elvégzünk, az olvasási sebességünk még mindig a háromszorosa lesz a hagyományosnak, a megértési szintünk pedig legalább ugyanakkora, de az esetek többségében sokkal biztosabb tudással rendelkezünk majd.

A módszer elsajátítására kiváló alkalom egy két napos tanfolyam. Ezen a tanfolyamon olvasási tesztek segítségével mérhetik le a résztvevők a tudásukat, ráadásként megismerhetik az elmetérképezés (mind mapping) nevű különleges vázlatolási módszert, amely a villámolvasással együtt még jobb lehetőséget nyújt mindkét agyféltekénk hatékony kiaknázására.

Mindazoknak, akik szeretnének rövidebb idő alatt többet és élvezetesen tanulni, akik lépést akarnak tartani a szakirodalommal, akik el akarják olvasni az otthon felgyülemlett könyveket, akik meg akarnak tapasztalni egy különleges olvasási élményt, amelyet szépirodalmi művekhez is alkalmazhatnak, vagy azok, akik a személyiségüket akarják fejleszteni egy merőben más módon, most lehetőségük van részt venni ezen a különleges, 2 napos tanfolyamon Győrben, 2010 júliusának utolsó hétvégéjén.

Mindennapi NLP - Villámolvasás nyereményjáték!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.