Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2018. Július 09. 15:38, hétfő | Belföld

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Zsófia egy iskolai verekedés után állt bíróság elé, egyik ismerőse szerint képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára - írta meg a Blikk.

Három évvel ezelőtt két miskolci középiskolás lány, Dóra és Kitti összeveszett egy fiú miatt. Két barátnőjük, Zsófi és Petra úgy döntött, hogy Dórát támogatja. Elhatározták, hogy rátámadnak Kittire.

Többször megütötték, majd elvették tőle a műanyag gyűrűjét és karkötőjét is.

A lány családja úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A támadásból bírósági ügy lett. Első fokon több évet kaptak a lányok, amit Petra nem bírt feldolgozni. Öngyilkos akart lenni, hipót ivott, de az anyukája észrevette, megmentették az életét.

Másodfokon már csak "próbára bocsátást" kaptak, mellékbüntetésként pedig azt, hogy nézzék meg A legyek ura című filmet, és közösen olvassák is el a regényt is. Úgy tűnt, minden visszatért a régi kerékvágásba, a lányok újra iskolába jártak. Egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy túlvannak a verekedésen.Zsófia ugyanis gyógyszert vett be otthon, és nem élte túl.

"Szörnyű, ami Zsófival történt. Egyszerűen nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Pont most, amikor már nem kellett attól tartania, hogy intézetbe kell vonulnia. Az biztos, hogy ez a három év maga volt a pokol számára. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is. Úgy tudom, írt egy búcsúüzenetet, ám igazán abban sem adott magyarázatot. Annyi biztos, hogy szerelmi bánat nem gyötörte, és a suliban is jól tanult." - mondta a Blikknek a lány egyik ismerőse.

"Bevallom, sokkolt a hír, amikor megtudtam, nagyon megszerettem Zsófit. Halk szavú, de nagyon értelmes és kedves lány volt. Nem tudom pontosan, miért döntött így, de annyi biztos, ez az egész ügy roppantul megviselte." - tette hozzá dr. Lichy József, a lány ügyvédje.

Forrás: origo.hu

Kép: Facebook

Címkék: öngyilkos, lány, miskolc, tini

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 15:29, szombat | Belföld

Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát

Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő szombaton az M1 csatornán.

2019. Október 19. 12:24, szombat | Belföld

Kábítószerért vehettek szavazatot Szentpéterúron

Feljelentést kezdeményez a Zala Megyei Területi Választási Bizottság (ZMTVB), mert tanúvallomások szerint Szentpéterúron \"füves cigarettát\" kínáltak, illetve adhattak szavazatokért cserébe múlt vasárnap.

2019. Október 19. 08:16, szombat | Belföld

Jelentősen javult a ferihegyi repülőtér megítélése

Jelentősen javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megítélése az utasok körében a nyári időszakban végzett felmérés szerint - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

2019. Október 19. 06:07, szombat | Belföld

Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén

Valószínűleg a keleti magyar őstörténelemhez kapcsolható sírokat tárt fel egy magyar és orosz régészekből álló kutatócsoport Oroszországban,