Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Július 09. 15:38, hétfő | Belföld

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Zsófia egy iskolai verekedés után állt bíróság elé, egyik ismerőse szerint képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára - írta meg a Blikk.

Három évvel ezelőtt két miskolci középiskolás lány, Dóra és Kitti összeveszett egy fiú miatt. Két barátnőjük, Zsófi és Petra úgy döntött, hogy Dórát támogatja. Elhatározták, hogy rátámadnak Kittire.

Többször megütötték, majd elvették tőle a műanyag gyűrűjét és karkötőjét is.

A lány családja úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A támadásból bírósági ügy lett. Első fokon több évet kaptak a lányok, amit Petra nem bírt feldolgozni. Öngyilkos akart lenni, hipót ivott, de az anyukája észrevette, megmentették az életét.

Másodfokon már csak "próbára bocsátást" kaptak, mellékbüntetésként pedig azt, hogy nézzék meg A legyek ura című filmet, és közösen olvassák is el a regényt is. Úgy tűnt, minden visszatért a régi kerékvágásba, a lányok újra iskolába jártak. Egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy túlvannak a verekedésen.Zsófia ugyanis gyógyszert vett be otthon, és nem élte túl.

"Szörnyű, ami Zsófival történt. Egyszerűen nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Pont most, amikor már nem kellett attól tartania, hogy intézetbe kell vonulnia. Az biztos, hogy ez a három év maga volt a pokol számára. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is. Úgy tudom, írt egy búcsúüzenetet, ám igazán abban sem adott magyarázatot. Annyi biztos, hogy szerelmi bánat nem gyötörte, és a suliban is jól tanult." - mondta a Blikknek a lány egyik ismerőse.

"Bevallom, sokkolt a hír, amikor megtudtam, nagyon megszerettem Zsófit. Halk szavú, de nagyon értelmes és kedves lány volt. Nem tudom pontosan, miért döntött így, de annyi biztos, ez az egész ügy roppantul megviselte." - tette hozzá dr. Lichy József, a lány ügyvédje.

Forrás: origo.hu

Kép: Facebook

Címkék: öngyilkos, lány, miskolc, tini

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.