Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2018. Július 09. 15:38, hétfő | Belföld

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Öngyilkos lett egy miskolci tini

Zsófia egy iskolai verekedés után állt bíróság elé, egyik ismerőse szerint képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára - írta meg a Blikk.

Három évvel ezelőtt két miskolci középiskolás lány, Dóra és Kitti összeveszett egy fiú miatt. Két barátnőjük, Zsófi és Petra úgy döntött, hogy Dórát támogatja. Elhatározták, hogy rátámadnak Kittire.

Többször megütötték, majd elvették tőle a műanyag gyűrűjét és karkötőjét is.

A lány családja úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen. A támadásból bírósági ügy lett. Első fokon több évet kaptak a lányok, amit Petra nem bírt feldolgozni. Öngyilkos akart lenni, hipót ivott, de az anyukája észrevette, megmentették az életét.

Másodfokon már csak "próbára bocsátást" kaptak, mellékbüntetésként pedig azt, hogy nézzék meg A legyek ura című filmet, és közösen olvassák is el a regényt is. Úgy tűnt, minden visszatért a régi kerékvágásba, a lányok újra iskolába jártak. Egészen mostanáig mindenki azt hitte, hogy túlvannak a verekedésen.Zsófia ugyanis gyógyszert vett be otthon, és nem élte túl.

"Szörnyű, ami Zsófival történt. Egyszerűen nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Pont most, amikor már nem kellett attól tartania, hogy intézetbe kell vonulnia. Az biztos, hogy ez a három év maga volt a pokol számára. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is. Úgy tudom, írt egy búcsúüzenetet, ám igazán abban sem adott magyarázatot. Annyi biztos, hogy szerelmi bánat nem gyötörte, és a suliban is jól tanult." - mondta a Blikknek a lány egyik ismerőse.

"Bevallom, sokkolt a hír, amikor megtudtam, nagyon megszerettem Zsófit. Halk szavú, de nagyon értelmes és kedves lány volt. Nem tudom pontosan, miért döntött így, de annyi biztos, ez az egész ügy roppantul megviselte." - tette hozzá dr. Lichy József, a lány ügyvédje.

Forrás: origo.hu

Kép: Facebook

Címkék: öngyilkos, lány, miskolc, tini

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 07. 14:09, csütörtök | Belföld

Sokszínű Balaton-felvidék címmel hirdetnek fotópályázatot

Sokszínű Balaton-felvidék - Theodora különdíj címmel közös fotópályázatot hirdet a Varázslatos Magyarország (VM) és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft.

2022. Július 07. 12:04, csütörtök | Belföld

Stagnált a hazai áramfogyasztás májusban

A hazai bruttó villamosenergia-fogyasztás és a maximális rendszerterhelés májusban az egy évvel korábbi szinten alakult

2022. Július 07. 10:48, csütörtök | Belföld

Stagnál a szennyvizekben a vírus koncentrációja

Stagnál a szennyvizek koronavírus koncentrációja - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

2022. Július 07. 08:04, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban

Magyarországon a legkedvezőbb a családok aránya az adósságfinanszírozásban - hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.