Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Május 19. 07:35, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Önkéntesket keresnek a kínai munkaadók

Önkéntesket keresnek a kínai munkaadók

Korábban önkéntes munkát végző diplomásokat preferálnak a kínai munkaadók egy friss kutatás szerint. A cégek szerint az önkéntes munka által is megkövetelt elhivatottság, megbízhatóság és jó kommunikációs készség az, amit a leend

Önkéntes, majd fizetett munkavállaló


A China Youth Daily több mint ezer kínai munkaadó körében készített felmérése szerint az országban erősen preferáltak azok a fiatal diplomás álláskeresők, akik egyetemi tanulmányaik elvégzését követően a kínai kormány által indított "Go West" önkéntes programban részt vettek. A programot az állam hét évvel ezelőtt indította az ország nyugati régióinak felzárkóztatása érdekében. Az egy-két évig terjedő időszakban önkéntes munkát végző fiatalok az országrész oktatási, egészségügyi és mezőgazdasági felzárkózását, továbbá a szegénység enyhítését segítő feladatokat látnak el. Az elmúlt években több mint ötvenezren csatlakoztak önkéntesként a programhoz.

A kutatás megállapításai szerint a munkaadók 63 százaléka minden más kvalitás egyezése esetén olyan jelentkezőt választana az álláskeresők közül, aki korábban önkéntesként is dolgozott. A cégek 34 százaléka választana más preferencia szerint, 2 százaléka pedig a friss végzősök körében keresi leendő alkalmazottait a diploma megszerzése után csak egy-két évvel a munkaerőpiacra lépő önkéntesekkel szemben.

A felmérés megállapításai szerint a munkaadók éppen azok a készséget és attitűdöket keresik a leendő alkalmazottaikban, amelyeket az önkéntesség is megkövetel: az ideális jelölt elhivatott, megbízható és jó kommunikációs képességekkel rendelkezik. A legtöbb volt önkéntes éppen ez utóbbi képesség erős meglétét igénylő szakmákban, így értékesítői, PR, programmenedzsmeri és koordinátori pozíciókba talált állást. A volt önkénteseket alkalmazó vállalkozások 81 százaléka fejezte ki elégedettségét munkavállalóinak tevékenységével.

A kutatás szerint egyébként a munkaadók több mint 50 százaléka a munkatapasztalat hiánya miatt utasítja el a frissen végzett álláskeresőket, amit a jelek szerint bőven pótolhat a fizetés nélküli, önkéntes munkavégzés.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.