Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 07. 17:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: infogyor.hu

Oravecz Coelho a Facebook új sztárja!

Oravecz Coelho a Facebook új sztárja!

Így lett két íróból egy fiktív személy. Bemutatjuk Paulo Coelho és Oravecz Nóra közös oldalát.

Új fiktív sztárért rajongnak a Facebookozók. Naponta jelennek meg az interneten humoros oldalak, vagy éppen megbotránkoztató személyek, viszont nem mindegyik mondhat a magáénak több tízezres vagy akár százezres rajongói tábort.

Ha már fiktív Facebook sztárokról beszélünk meg kell említenünk Tibi atyát, aki egyébként megtisztelte portálunkat egy interjúval is. Tibi atya egy fiktív, lecsúszott humbákfalvi pap, görbe tükre a társadalomnak. Az oldal célja, hogy szórakoztassa az embereket, és úgy tűnik erre vevők is, hiszen közel kétszázezres rajongói táborral büszkélkedhet, és naponta több ezren osztják meg gondolatait.

A napokban viszont új Facebook fiktív sztárra lettünk figyelmesek, aki nem más mint Oravecz Coelho. Érdekessége, hogy két személyt testesít meg magában, az egyik Oravecz Nóra írónő, blogger, a másik pedig Paulo Coelho brazil író.

Oravecznek több mint 70.000 követője van Facebookon és naponta osztja meg bölcsességeit velük. Állítása szerint ezek a motivációs bölcsességek, hirtelen jutnak eszébe, és már pötyögi is be az oldalra. Néhány gyöngyszem ezekből:

,,Ne az egyetlen lány akarj lenni az életében, hanem az, aki számít. Akire gondol, akit szeret, akiért a világot is legyőzné. Az akarj lenni, akiért mindent feláldozna, akit értékel...”

,,Szeresd az életed, bújj bele, öleld meg, mert a tiéd, nem másé. Neked kell szeretned, neked kell vele élned, te alakítod, a te kezeid formálhatják – semmi más. Csak a tiéd, így csak te törheted össze, vagy hagyhatod, hogy darabokra törjék. Senki más. Nincs olyan, hogy ő majd jön, és te meg belehalsz, mert nem úgy történik, amire vágytál...”

,,Aztán meg máskor csak jó lenne valami szupermen, aki abban a pillanatban, hogy elkezdünk aggódni átölelne, hogy nem lesz baj, és be is bizonyítja, hogy nem csak hiteget..”

A két íróban a közös szál, hogy mindketten bölcsességet osztanak meg olvasóiknak. Aki nem ismeri a történet elejét, és a Magyarországon kialakult oravecznóra jelenséget, azzal nagyon leegyszerűsítve ismertetjük a történetet: Van egy 24 éves lány, Oravecz Nórának hívják, írt egy könyvet Összekötve címmel, hatalmas marketingek épített magának, a könyv hihetetlen nagy példányszámban fogyott, sikerlisták élén volt. Ebben a szép történetben egyetlen hiba következett be, hogy majdnem az összes bulvármédia, kritikusok negatív véleménnyel voltak az írónő könyvéről, tehetségéről. Kevesen álltak ki mellette, valószínűleg ennek az is az oka, hogy még maga Oravecz Nóra is elismerte, hogy sokat kell fejlődnie.

Visszatérve az Oravecz Coelho oldalra, aminek néhány nap alatt lett, több mint 5.000 követője, még maga Oravecz Nóra is belájkolta. Azért mi kíváncsiak lennénk Paulo Coelho, mivel kommentálná ezt a montázst. Talán egy idézettel? Mindenesetre olvassunk pár szórakoztató idézetet az újdonsült oldalról:

,,Az életben sokszor akadályokba ütközünk, és ezek az akadályok a legritkább esetben lehetnek medvék. Ha egy medvével találkozunk, a legjobb dolog amit tehetünk, az a légzés…”

,,Féltékenység. A féltékenységet az irigység szüli, az irigységet az aggodalom, az aggodalmat az ember, az embert pedig az anyja. Akit az ő anyja. Akit szintén az ő anyja. A lényeg, hogy mindenkiben felbukkanhatott már ez az érzés...”

FOTÓK: FACEBOOK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.