Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 16. 06:48, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: a kormány 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát

Orbán: a kormány 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát

A demokráciáknak mindenekelőtt csökkenteniük kell az adósságfüggőséget, több figyelmet kell fordítaniuk a termelésre, és tisztességes állásokat kell teremteniük a kétkezi munkásoknak - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: a kormány a jelenlegi 56 százalékról az amerikai gazdaságra jellemző 75 százalékra szeretné emelni a foglalkoztatottsági rátát.

A magyar kormányfő a múlt heti londoni látogatása során készített interjúban - amelyből a tekintélyes brit gazdasági-politikai folyóirat közép-kelet-európai blogrovata ismertet részleteket - kifejti, hogy a demokráciáknak, ha versenyképesek akarnak maradni, alkalmazkodniuk kell. Mindenekelőtt csökkenteniük kell az adósságfüggőséget, több figyelmet kell fordítaniuk a termelésre, és tisztességes állásokat kell teremteniük a kétkezi munkásoknak.

A kormányfő szerint az 1989-es változások egyik 'mellékterméke' a globalizáció volt, amely egyedülálló versenyesélyt kínált a szegény országoknak. 'Azok a kevésbé fejlett országok, amelyek 20 éve mögöttünk voltak, most versenyképesebbek, mint mi (...) ezek a felzárkózó országok viszont nem demokráciák' - idézi a lap a miniszterelnököt.

Magyarország gazdasági nehézségei súlyosak, a magyar gazdaság jobban ki van téve az euróövezeti káosznak, mint bármelyik környékbeli ország, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy Magyarország 'már nincs az intenzív részlegen', ahol 2008-ban, az IMF-segélycsomag idején volt. Orbán Viktor zűrzavart örökölt, és - néha ugyan megkérdőjelezhető intézkedésekkel - ,de ellenőrzés alá vonta a közfinanszírozást - áll a The Economist blogrovatának írásában.

A folyóirat szerint a Fidesz erőteljes felhatalmazást kapott 2010-ben, és azóta - támogatóinak helyeslése közepette - él is a stabilizációra és reformra szóló felhatalmazással.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.