Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 03. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Az egységes katasztrófavédelmi rendszernek köszönhetően január elsejétől Magyarország biztonságosabb lesz - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy látja, hogy a 2010-es árvizek és a vörösiszap-katasztrófa nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha már abban az időben létezett volna egy bejáratott rendszer.

Első helyen az állam felelős a közbiztonságért, és az állam mától nem moshatja kezeit katasztrófák esetén – fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: ezután a polgároknak is ki kell venniük a részüket mind a feladatokból, mind pedig a felelősségből.

A miniszterelnök kiemelte: az új katasztrófavédelmi törvény hatálybalépésével egységes, hivatásos katasztrófavédelmi szerv jön létre, mely lehetővé teszi, hogy egy hatékony, gyorsreagálású szervezet működhessen a jövőben Magyarországon - írja a kormany.hu.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a mai nap a rendszerváltás léptékű változás napja. Az új szervezet alapvető rendeltetése az ország területén élő lakosság életének, vagyonának védelme, valamint az iparbiztonsági feladatok ellátása.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.