Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 24. 14:19, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

"Mindannyiunk közös tapasztalata, hogy az ősöktől örökölt hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe, amivel nemcsak az ünnepek fényét képesek tovább emelni, de erőt adnak a hétköznapokban is" - írta a kormányfő levelében, amelyet Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, Deutsch Róbertnek, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének, illetve Róna Tamásnak, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnökének kézbesítettek.

"Engedje meg, hogy a ros hásáná alkalmából tisztelettel köszöntsem Önt és a magyar zsidó közösséget. Kívánom, hogy ez az új év legyen éppolyan édes és kerek az Önök számára, mint az ünnepi asztalra kerülő méz és alma. Legyenek valamennyien jó évre beírva!" - zárta ünnepi levelét Orbán Viktor.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.