Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 02. 09:21, péntek | Belföld
Forrás: mti

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Orbán Viktor: közel az idő, amikor Európában igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak

Közel az idő, amikor az európai vezetők igazat adnak a magyar békepárti álláspontnak - hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

Kiemelte: nyugati vezetők olyan mértékig lovallták bele magukat abba, hogy az ukrajnai háborút meg lehet nyerni a jelenlegi módszerrel - "az ukránok harcolnak, a Nyugat meg adja nekik a pénzt meg a fegyvert" -, hogy "erről a háborús ösvényről lejönni nagyon nehéz lesz".

Ez nem a mi dolgunk; szerintem mi az erkölcsileg és politikailag helyes ösvényen haladunk - fogalmazott a miniszterelnök, annak a véleményének adva hangot, hogy számos nyugati államban "a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét" és leváltják a magukat háborúpárti kormányokat.

Egész Európa, az emberek nagy többsége nem áll a háború pártján. Lehet, hogy erkölcsileg igazat ad Ukrajnának, jó okkal mondja azt, hogy Ukrajna a megtámadott fél, Oroszország pedig az agresszor, és igazságot szeretnénk. A kormányfő szerint ebben az európai közvélemény egy hangon beszél és gondolkodik. De hogy mit kell tenni, mit kell vállalni és mit szabad vállalni, ebben megoszlik az európai közvélemény - fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: Médiaklikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.