Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. December 09. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Óriási magyar meglepetés a kézi-Eb-n

Óriási magyar meglepetés a kézi-Eb-n

Óriási meglepetés a dán–norvég közös rendezésű kézilabda-Eb-n, ráadásul a magyar válogatott okozta! Szlovénia keddi legyőzése után ugyanis nem mást múlt felül Mátéfi Eszter csapata, mint a vb-ezüstérmes francia gárdát. Védekez

Kedden elkezdődött a női kézilabda-Eb, hogy szerdán valóban elkezdődhessen... a történések talaján: Mátéfi Eszter leányai a nyitónapon 9 góllal intézték elintézték Szlovéniát, a D-csoport másik meccsén pedig az Európa-bajnoki címre is esélyes Norvégia az előző vb ezüstérmesét, Franciaországot fektette két vállra (33-22). A második napon tehát jöhettek a csalódott gall nők, s a papírforma az ő győzelmüket ígérte. Emlékeztetőül, a csoportból három együttes továbblép a középdöntőbe – az esélyek szerint Norvégia, Franciaország és Magyarország –, ahol úgy tűnik, a C-csoportból érkező Németországgal, Svédországgal és Ukrajnával még megmérkőzünk, s reményeink szerint kiharcoljuk a minimálisan elvárt első 8 hely valamelyikét.

Gólfagy

De nem kellett beírnunk előre a franciák győzelmét sem Magyarország ellen – erre figyelmeztetett Kovacsics Anikó is, akinek fél perc sem kellett, máris vezetést szerzett nekünk egy nagyszerű szóló végén. Ezt követően azonban kapkodóan támadtunk, és csak Pálinger védései miatt nem húztak el a franciák az első percekben. Sőt, meg is fertőztük őket a pontatlan támadásvezetés kórságával, és 10 perc elteltével 5-2-re vezettünk (a szlovénok ellen is kiváló Szucsánszki egymaga többet lőtt az ellenfélnél), a félidő felénél pedig 6-3-ra! A magyarok játékára leginkább a gyors visszazárás és a „megfontolt” támadásvezetés volt jellemző, ami miatt nem tudtunk túlságosan mi sem elhúzni...

Ellenfelünk első mérkőzésén a francia vereség kulcsa volt, hogy a norvégok elvették a játékkedvüket, és ezt az első félidő nagy részében a magyar válogatottnak is sikerült. A félidő végére egy kicsit felzárkózhattak volna a fehér mezesek, de emberelőnyben sem jött be nekik semmi, nekünk pedig minden (12-7).

Felzárkózás?

A második játékrész francia találattal kezdődött, de Kovacsics virtuóz testcsele után visszaállította a „plusz ötöt”. A francia felzárkózás azonban – szerencsére – csak nem akart jönni. A 34. percben 13-10-re módosult az állás, ügyesen mozgó védőnk, Szabó Valéria ráadásul megkapta második 2 perces kiállítását – ebből ugye összesen ennyit szabad végzetes következmények nélkül. Bulath, Sopronyi és Szucsánszki egy-egy látványos gólja azonban tartotta a lelket és a játékkedvet a mieinkben, miközben a franciák góljaik nagy részét büntetőből szerezték. Negyed órával a vége előtt négy góllal vezettünk.

A hajrára ráfordulva még egy büntető kihagyása is beleférni látszott, mert Szucsánszkiék olyan gólokat lőttek, hogy 19-14-nél, 10 perccel a vége előtt időkérésbe hajszolták a gallokat. És ez használt... Az 58. minutumban 2 gólra feljöttek a franciák, és Mátéfi kért időt. Ez viszont nekünk tett jót, különösen Herr Orsolyának, aki csereként beállva hetest védett, és Szamoránsky Piroskának, aki szorongatásból lőtt köténygólt.

Magyarország–Franciaország: 21–18 (12–7) (rá)

MNO - Bucsy Levente

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.