Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 29. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Országos razzia kezdődik a dohánykereskedelemben

Országos razzia kezdődik a dohánykereskedelemben

Július közepén országos vizsgálat-sorozat indul a dohánykereskedelem ellenőrzésére - tudta meg a Magyar Nemzet az adóhatóságtól. Suller Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki ügyekért felelős szóvivője azt mondta: eddig 5310 kérelem érkezett a trafikpályázatok nyerteseitől, a hatóság eddig 5258 esetben adta meg a hozzájárulást. A NAV nagyjából két tucat beadványt utasított el, mégpedig azért, mert az érintett vállalkozás nem felelt meg a törvényi előírásoknak, például egymillió forintnál nagyobb adó- vagy vámbírságot szabtak ki rá az elmúlt öt évben.

A pénzügyőrök nyitás előtt minden trafikot felkeresnek, és ha hiányosságot találnak, felszólítják a tulajdonost a hibák orvoslására. Amennyiben ez nem történik meg, az érintett az engedély visszavonását követően akár el is veszítheti húsz évre szóló dohányárusítási jogát.A nagyszabású ellenőrzések július 15-e után kezdődnek, a korábban cigarettát árusító boltok, kocsmák, szórakozóhelyek ugyanis addig kínálhatnak dohányterméket. Ha valamely vállalkozás a határidő után engedély nélkül árul cigarettát, komoly pénzbüntetésre számíthat, a szankció összege ötmilliótól ötszázmillió forintig terjedhet - hívta fel a figyelmet Suller Attila.

A vámhatóság munkáját a közterületfelügyelők és a polgárőrök is segítik majd, mégpedig úgy, hogy tájékoztatást adnak arról, hol találkoztak feltételezhetően engedély nélküli dohányforgalmazással. Jelzések a rendőrhatóságtól és akár az állampolgároktól is érkezhetnek - tette hozzá.

Az új szabályok életbe lépése után a hatóság fokozottan figyeli majd a keleti és a déli határszakaszokat - tudatta a szóvivő, hozzátéve, eddig nem tapasztalták, hogy megugrott volna a cigaretta illegális behozatala.Arra is felkészültek, hogy szükség esetén pénzügyőröket, szakembereket csoportosítsanak át az esetleg kritikussá váló térségekbe. A NAV a határszakaszok szemmel tartására, a cigarettacsempészek lebuktatására új, modern technikai eszközt is beszerez - mondta Suller Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk