Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 01. 07:08, hétfő | Belföld

Országos riasztást adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat

Országos riasztást adott ki hétfőre a meteorológiai szolgálat

A hőség veszélye miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A vészjelzés szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet jobbára 13 és 19 fok között lesz. A nappali maximumok 33 és 37 fok között alakulnak. Hétfőn a középhőmérséklet általában 25, 26, főként északnyugaton és városi környezetben 27, 28 fok körül alakul.

Hétfő este, késő este a Kisalföldön, Alpokalján, illetve általában az északnyugati, északi határvidéken labilizálódik a légkör, esetleg helyenként zivatar is előfordul. Estétől a Kisalföldön, illetve ezt követően késő este az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél helyenként viharossá fokozódik. A legerősebb széllökések várhatóan meghaladhatják a 60-70 kilométer/órát.

Forrás: origo.hu

Kép: OMSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.