Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 04. 07:16, hétfő | Helyi

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

A rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.

A rendezvénysorozat célja, hogy tudatosítsa, hogy a zöldenergia a magyar gazdaság jövője, valamint népszerűsítse és előmozdítsa a zöldátállást. A következő hónapokban több nagyvárosban is lesz zöldenergia-roadshow, ahol a szakmai érdeklődők mellett a lakosságot is várják minden korosztályból. A civilek interaktív programokon és kiállítótéren megismerhetik a zöldenergia tárolását és hasznosítását, láthatják a legújabb elektromos járműveket, elektromos autó-motor szimulátort próbálhatnak ki, valamint digitális alkotóműhely és robotika attrakciós tér is várja a látogatókat.

Közölték, a biztonságos és megfizethető energetikai megoldások tömeges alkalmazása nem csak a magyar környezet- és természetvédelem érdekét szolgálja, de erősíti hazánk energiaszuverenitását is. Ennek a gondolatnak a népszerűsítése adta az alapját annak a komplex mobilitási roadshow-nak és technológiai bemutató sorozatnak, amit a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szervez országszerte a következő hónapokban. Az eseménysorozat szakmai támogatását az Energia21 Kezdeményezés alapító tagjai biztosítják.

"Örülünk, hogy Győr városa lehet a zöldenergia-átállást kísérő szakmai rendezvénysorozat első állomása, amely egy jelentős kezdeményezés" – fogalmazott Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. "Egy ilyen nagyléptékű vállalás csak együttműködésben valósulhat meg, és Győr ebben a tekintetben kivételes példa. A város, az egyetem és az ipar közös fejlődése és fejlettsége jelzi, hogy az ilyen előremutató gondolatok otthonra találnak nálunk és ne felejtsük el azt sem, hogy Győr, a megyei jogú városok között a legélhetőbb Magyarországon" – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.