Városlista
2020. november 23, hétfő - Kelemen

Hírek

2016. December 03. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Országszerte négyszázötven riasztást kaptak a tűzoltókat a vihar miatt

Országszerte négyszázötven riasztást kaptak a tűzoltókat a vihar miatt

A viharos szél miatt országszerte mintegy négyszázötven helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Pest megyéből és Budapestről érkezett

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek este az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta: a tűzoltókat az esetek nagy többségében kidőlt fákhoz, letört faágakhoz riasztották, amelyek úttestre, épületekre dőltek. Emellett leszakadt elektromos vezetékek és kisebb épületkárok miatt is érkeztek riasztások.

Mint mondta, tucatnyi épület tetejét rongálta meg az erős szél, a többi közt Kecskeméten egy templom tornyán negyven négyzetméteren megbomlott a lemezborítás, Miskolcon egy okmányiroda, a Pest megyei Úri településen pedig egy idősek otthona teteje sérült.

Közölte: még huszonöt helyszínen dolgoznak a tűzoltók.

A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést arról, hogy bárki is megsérült volna, és egyetlen ingatlan se vált lakhatatlanná - tette hozzá a helyettes szóvivő.

Címkék: szél, tűzoltó, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 23. 18:09, hétfő | Belföld

Elkezdődött a madáretetési szezon

Az első fagyok beköszöntével elkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

2020. November 23. 17:09, hétfő | Belföld

Már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak

A felhívás óta már több mint 350-en jelentkeztek vérplazmadonornak - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 csatornán.

2020. November 23. 14:07, hétfő | Belföld

Egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése

A Gazdaságvédelmi operatív törzs javaslatai alapján egyszerűbbé és olcsóbbá válhat a pénzügyek intézése - mondta hétfőn a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

2020. November 23. 13:07, hétfő | Belföld

Már több oltóanyag is az engedélyeztetés harmadik fázisában jár

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban