Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Január 06. 13:26, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Országszerte káoszt okoz a havazás

Országszerte káoszt okoz a havazás

Fennakadásokat okoz a budapesti közlekedésben és a vasútvonalakon a havazás. Kedd este óta 99 olyan baleset történt az országban, melyekhez tűzoltói segítséget kértek, a legtöbb Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Malévnél kisebb késése

Budapesten a közterület-fenntartó takarítja a főutakat, valamint a közösségi közlekedési hálózatot próbálja megtisztítani a hótól, a mellékutakra csak utána tudnak átmenni, így azok havasak, csúszósak. Hómunkásokat délután a havazástól függően vesznek fel, nyolcórai munkavégzésért nettó 3200 forintot fizetnek.

Horváth László, a Fővárosi közterület-fenntartó Zrt. szóvivője a hírTV-nek elmondta: a közterület-fenntartó száz munkagépe végezte a fő- és közösségi közlekedési útvonalak takarítását, ez 1250 km hosszúságú. A mellékútvonalakra nem jutottak el. Ezek megtisztítását csak a havazás megszűnését követően, valamint a fő- és közösségi közlekedési útvonalak megtisztítása után, olyan 6-7 óra múlva tudják elkezdeni. 107 jármű dolgozik az utak megtisztításán, és 730 fő jelentkezett, akik takarítják a közjárdákat, közlépcsőket, a hidak, felüljárók gyalogjárdáit, illetve a gyalogátkelőhelyeket - közölte a szóvivő.

Folytatódó káosz a BKV-nál

A budapesti buszközlekedésben szerdán is folytatódik a káosz - 25 vonalon jelentős késéssel közlekednek a járművek a műszaki hibák és a havazás miatt.

99 balesethez riasztották a tűzoltókat

99 olyan baleset történt az országban kedd este óta, melyekhez tűzoltói segítséget kértek - mondta a Független Hírügynökségnek Szentes György, az országos katasztrófavédelem szóvivője. Hozzátette: a balesetek elsősorban a havas utak miatt történtek, a legtöbb Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A balesetek nagy része koccanásos volt, illetve árokba csúszott járművekhez kellett vonulniuk a tűzoltóknak, de az M7-es autópályán egy halálos baleset is történt. A 137-es kilométernél egy furgon megpördült az úton, és a sofőr kirepült a járműből. A többi balesetben 15-en sérültek meg könnyebben.

Szentes György elmondta: az M7-es autópálya 33-as kilométerénél, a Budapest felé tartó oldalon egy cementszállító kamion fordult keresztbe, teljes útzár mellett tart a műszaki mentés. Sérülés nem történt, nagy torlódásra kell számítani.

Két súlyos sérült a 4-esen

Két ember súlyosan megsérült, mikor egy keresztbefordult autóba rohant egy gépkocsi a 4-es úton, Kenderesnél.

Ónos eső is lehet

A Bakonyban és a Kisalföldön rosszak az útviszonyok, ezeken a területeken késnek a buszok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon továbbra is hóra, az ország más területein viszont ónos esőre is számíthatnak az autósok.

Fennakadások a vasútnál

Fennakadásokat okoz a hó és a hideg a vasúti közlekedésben is. A Gödöllő és Isaszeg közötti vasúti átjáróban egy keresztbe fordult autóbusz mindkét vágányt elzárja, ezért a Budapest-Hatvan vonalon egyórás késésre is számíthatnak az utasok. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a nagykátai állomás, a Budapest-Veresegyház vonalon pedig a fóti állomás váltóinak befagyása miatt lassabb a közlekedés. Itt, valamint a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon is 10-50 perces késésekkel kell számolniuk az utasoknak.

Kisebb késések a Malév forgalmában

A Malév forgalmában csak kisebb késések vannak a hóesés miatt. Egyedül a londoni Gatwick repülőtérre induló reggeli járat indul jelentős késéssel.

(hírTV, FH, HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.