Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2018. Október 19. 16:14, péntek | Helyi

Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjei a győri Mozinet filmnapokon

Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjei a győri Mozinet filmnapokon

Október 21-23 között premier előtti alkotásokkal, Oscar-díjas és Oscar-jelölt alkotók filmjeivel várják a filmrajongókat a Rómer Házban, a Mozinet Filmnapokon.

I. nap:

15 óra: Testről és lélekről - magyar játékfilm, 116 perc, 2017, r. Enyedi Ildikó, főszereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki?

17.15: Mindenki tudja - spanyol-francia-olasz misztikus dráma, 132 perc, 2018, r. Asghar Farhadi, főszereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem

Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre.

19.45: Az átkelés madarai - kolumbiai-dán-mexikói dráma, 124 perc, 2018, r. Cristina Gallego, Ciro Guerra

Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói ezúttal is különleges utazásra hívnak. A megtörtént eseményeken alapuló Birds of Passage egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma.

II. nap:

16.30: Silvio és a többiek - olasz-francia életrajzi film, 150 perc, 2018 r. Paolo Sorrentino, főszereplő: Toni Servillo

A Silvio és a többiek című eposz Paolo Sorrentino legújabb alkotása. Az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért hazájába, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökét.

III. nap:

18 óra: Hidegháború - feliratos, lengyel-francia-angol romantikus film 88' 2018 r.: Pawel Pawlikowski

ét különböző hátterű és vérmérsékletű ember szenvedélyes szerelmi története az 1950-es években, a hidegháború árnyékában. Az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski filmjében két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. Ezt követően Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját...

19.45 A sértés - feliratos, libanoni dráma, 113' 2017 r. Ziad Doueiri

A sértés az első libanoni film, amelyet Oscar-díjra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.