Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2019. Október 10. 07:40, csütörtök | Külföld

Őserdőben talált növényből fejlesztettek ki egy újfajta antibiotikumot Mexikóban

Őserdőben talált növényből fejlesztettek ki egy újfajta antibiotikumot Mexikóban

A Rutgers Egyetem kutatói új antibiotikumot fedeztek fel a mexicói Los Tuxtlas trópusi erdő talajában. A phazolicin probiotikumként hatalmazható a növénytermesztésben.

Új antibiotikumot fedeztek fel a mexicói esőerdő talajában, melyet a bab gyökércsomóiból sikerült kivonniuk a Rutgers Egyetem kutatóinak. A phazolicinnek nevezett vegyületet a mexikói Los Tuxtlas trópusi erdőiben izolálták – olvasható a Science Alert cikkében.

Az eddigi kísérletek azt bizonyítják, hogy az új antibiotikum több baktérium ellen is hatásos, az egészségügy mellett felhasználható a mezőgazdaságban is. Ez az új felfedezés lehet az első lépés az antibiotikumrezisztencia problémájának megoldásához.

„A phazolicin alkalmazható probiotikumként a mezőgazdaságban, mivel képes megakadályozni, hogy káros baktériumok jelenjenek meg a termőnövények gyökérzetében” – mondta Konstantin Severinov a Rutgers Egyetem molekuláris biológusa és biokémikusa.

Forrás: hirado.hu

Képek: sciencealert.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 15:16, péntek | Külföld

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i újranyitását szorgalmazza karantén előírások nélkül

2020. Május 29. 14:22, péntek | Külföld

Teljesültek a korlátozások fokozatos enyhítésének feltételei Nagy-Britanniában

Teljesültek a nagy-britanniai koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítésének feltételei, és hétfőtől az eddigieknél szabadabban lehet találkozni családtagokkal és ismerősökkel

2020. Május 29. 13:04, péntek | Külföld

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal, de a katonai megoldás lehetőségét sem veti el

Kína békés úton kíván újraegyesülni Tajvannal, de a katonai megoldás lehetőségét sem veti el - jelentették ki pénteken a kínai központi vezetés tagjai egy Pekingben tartott eseményen.

2020. Május 29. 11:10, péntek | Külföld

Moszkvában a vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a korlátozások

Moszkvában a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a járványellenes korlátozások - közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtökön a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva.