Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Október 10. 07:40, csütörtök | Külföld

Őserdőben talált növényből fejlesztettek ki egy újfajta antibiotikumot Mexikóban

Őserdőben talált növényből fejlesztettek ki egy újfajta antibiotikumot Mexikóban

A Rutgers Egyetem kutatói új antibiotikumot fedeztek fel a mexicói Los Tuxtlas trópusi erdő talajában. A phazolicin probiotikumként hatalmazható a növénytermesztésben.

Új antibiotikumot fedeztek fel a mexicói esőerdő talajában, melyet a bab gyökércsomóiból sikerült kivonniuk a Rutgers Egyetem kutatóinak. A phazolicinnek nevezett vegyületet a mexikói Los Tuxtlas trópusi erdőiben izolálták – olvasható a Science Alert cikkében.

Az eddigi kísérletek azt bizonyítják, hogy az új antibiotikum több baktérium ellen is hatásos, az egészségügy mellett felhasználható a mezőgazdaságban is. Ez az új felfedezés lehet az első lépés az antibiotikumrezisztencia problémájának megoldásához.

„A phazolicin alkalmazható probiotikumként a mezőgazdaságban, mivel képes megakadályozni, hogy káros baktériumok jelenjenek meg a termőnövények gyökérzetében” – mondta Konstantin Severinov a Rutgers Egyetem molekuláris biológusa és biokémikusa.

Forrás: hirado.hu

Képek: sciencealert.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Külföld

Őrizetbe vették a szibériai aranybánya vezetőit, ahol a végzetes gátszakadás történt

Halált okozó gondatlanság címén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát,

2019. Október 20. 09:56, vasárnap | Külföld

Tovább halasztanák a britek a Brexitet, Johnson károsnak tartaná a kérés teljesítését

Boris Johnson formálisan kezdeményezte szombat éjjel az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak küldött levelében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását,

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Külföld

A következő tervei ismertetésére szólította fel Londont az EU

Következő lépéseinek mihamarabbi ismertetésére szólította fel a brit kormányt szombaton az Európai Bizottság, miután a londoni parlament indítványt fogadott el a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztása érdekében.

2019. Október 19. 17:55, szombat | Külföld

Elfogadta a londoni alsóház a Brexit-megállapodás jóváhagyásának halasztását célzó módosító indítványt

Elfogadta szombat délután a londoni alsóház azt a módosító indítványt, amelynek célja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás formális jóváhagyásának halasztása mindaddig,