Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 19. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Összedőlt épületek, súlyos sérültek – tomboltak az elemek

Összedőlt épületek, súlyos sérültek – tomboltak az elemek

Óriási pusztítást okozott országszerte a pénteki vihar. A legsúlyosabb a helyzet a Békés megyei Mezőhegyesen, a kisvárost szinte teljesen elverte a jég. A fővárosban is felhőszakadás volt, ahol több utcát is elöntött a víz, villamosok

Mezőhegyesen 400 ház sérült meg, köztük lakótelepi lakások, amelyeknek ablakai betörtek a jégesőben. Az orkánerejű szél és a jégverés leborotválta a fákat, nem maradt rajtuk levél sem. Még órákkal a vihar után is több centi vastag jég borította a kisváros utcáit.


Pénteken rendezték a hétvégi lóverseny elődöntőjét a kisvárosban. A vihartól megbokrosodott lovak a nézők közé rohantak, 11 embert kórházba szállítottak, többségüknek a lovak okoztak zúzódásokat, de egy fiatal nő a jégesőben sérült meg súlyosan. Az egyik istálló teteje beszakadt, és maga alá temetett két lovat. Az állatokat el kellett altatni.


Szegeden és környékén borsó nagyságú jég esett. Csongrád megyében estig Makón riasztották legtöbbször a tűzoltókat. A Tolnai megyei Szekszárdon egyes utcákon hömpölygött a víz. Ozorára két óra alatt csaknem 80 milliméter csapadék hullott, a megáradt patakot a Sió-csatorna visszaduzzaszthatja.


Budapestet sem kímélte az ítéletidő

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több utcában féllábszárig ért a víz, például a III. kerületi Lajos utcában a nagy mennyiségű esőt nem tudták elvezetni a csatornák. Az autók csak nehezen tudtak közlekedni. A Szépvölgyi úton és környékén pedig villamosok akadtak el a hegyekről lezúduló esőben.

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.