Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 16. 07:37, vasárnap | Belföld
Forrás: FH

Összefogtak a tűzoltók a sérült fiatalokért

Összefogtak a tűzoltók a sérült fiatalokért

Huszonnégy órás szolgálat után, a szabadnapjukon vállalkoztak rá, hogy önkéntes munkával rendbe hozzák a majorságot, amit egy hete teljesen elmosott az özönvízszerű eső. A majorság 42 fogyatékkal élő fiatalnak ad munkát és sokan kö

A víz mindent elsodort, ami az útjába került. Az özönvízszerű áradás betörte az üvegház falát és elpusztította az ültetvényt, amit fogyatékkal élő fiatalok gondoztak. Az egész gazdaság tönkrement.


De már itt a segítség. Puszta kézzel, bokáig sárban építik a patakmedret a miskolci tűzoltók. Egy hete, az özönvíz idején ugyanitt dolgoztak. Akkor látták a pusztítást és elhatározták, hogy segítenek a sérült fiatalokon.


"Ma reggel hatkor végeztünk, váltás után jöttünk ki, itt vagyunk a nap folyamán és végezzük a kármentesítést" - mondta Egyed János tűzoltó.


Folyamatosan pakolják a betontömböket a mederbe, hogyha újabb áradás jön, a víz ne a majorságon zúduljon keresztül.


"Negyvenkét fogyatékkal élő és az ő megélhetésük. Ez a jövőjük, és azt gondolom, ezt mindenképpen meg kell menteni" - mondta Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke.


A leszakadt partfalnál is önkéntesek dolgoznak. Kézzel vagy ásóval vájják az agyagos földet, lapátolják a sarat. Az itt élő, sérült fiatalok is besegítenek, amiben tudnak.


A lezúduló víz több mint tízmillió forintos kárt okozott a majorságnak. Azóta nagyon sok önkéntes jött segíteni, de ahhoz, hogy újra beinduljon az élet, még rengeteg munkára van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.