Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2018. Február 07. 06:00, szerda | Helyi

Összegyűltek a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Összegyűltek a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Szent Ágota szűz és vértanú, a mell- és méhrákban szenvedő asszonyok védőszentjének emléknapján,hétfőn, Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Ezen a napon rekollekciót tartott a Győri Egyházmegye papsága Veres András megyéspüspök vezetésével a Győri Hittudományi Főiskolán. Az ünnepen szentbeszédet mondott Reisner Ferenc hegykői plébános.

Reisner Ferenc kiemelte: arra kaptunk feladatot, hogy lelkünkben templomot építsünk Isten számára. Egy olyan helyet, ahol Isten legfőbb törvénye, a szeretet parancsa határoz meg mindent. Így lesz jelen az életünkben Isten, aki szabadulást hoz számunkra. Ha az ókereszténységre visszatekintünk, számos vértanút, hitvallót találunk, akik Ágotához hasonlóan minden világi hívság, csábítás, fenyegetés és megpróbáltatás ellenére képesek voltak kiállni Krisztus ügyéért. Ágota szépségét meggyalázták, elvették méltóságát, a szenvedések hosszú sorát kellett átélnie, de a benne élő Jegyest, Jézus Krisztust nem tudták elragadni tőle. „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a lelket, meg a testet is a pokolba taszíthatja.” – idézte Máté evangéliumát (Mt 10,28) a hegykői plébános. A világ gyógyulásra vár. Vajon tudunk-e Jézus példájára gyógyírt adni embertársainknak? Ha Jézus valóban jelen van az életünkben, akkor képesek vagyunk arra is, hogy embertársainkhoz elvigyük őt. Jelenléte által gyógyulás és múlhatatlan öröm támad a lelkekben."

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája; gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 11:00, csütörtök | Helyi

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. Keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.

2020. Február 18. 17:20, kedd | Helyi

Megrázó tragédia: Agyvérzést kapott, Győrben lett rosszul a Pokolgép frontembere

A Pokolgép frontembere, Tóth Attila, aki a Madách Színházban is szerepet vállal, a teátrum egyik fellépésén, Győrben lett rosszul. Kórházba szállították, azóta itt gyógyul.

2020. Február 18. 08:14, kedd | Helyi

Idegenvezetők Világnapjára készül a GyereGyőrbe csapata - Még zajlik a Regisztráció!

Magyarországon február 23-án, az Idegenvezetők Világnapján igyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára Győrben 14 és 17 óra között a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.

2020. Február 18. 06:31, kedd | Helyi

Mivel lepj meg egy kamasz lányt?

Kevés nehezebb dolgot tudunk elképzelni, mint ajándékot választani egy kamasz lánynak. Te is így vagy ezzel? Ha neked sem sikerült még megtalálni az ideális ötleteket, akkor maradj velünk és olvasd el tippjeinket!