Városlista
2019. november 23, szombat - Kelemen

Hírek

2018. Február 07. 06:00, szerda | Helyi

Összegyűltek a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Összegyűltek a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Szent Ágota szűz és vértanú, a mell- és méhrákban szenvedő asszonyok védőszentjének emléknapján,hétfőn, Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Ezen a napon rekollekciót tartott a Győri Egyházmegye papsága Veres András megyéspüspök vezetésével a Győri Hittudományi Főiskolán. Az ünnepen szentbeszédet mondott Reisner Ferenc hegykői plébános.

Reisner Ferenc kiemelte: arra kaptunk feladatot, hogy lelkünkben templomot építsünk Isten számára. Egy olyan helyet, ahol Isten legfőbb törvénye, a szeretet parancsa határoz meg mindent. Így lesz jelen az életünkben Isten, aki szabadulást hoz számunkra. Ha az ókereszténységre visszatekintünk, számos vértanút, hitvallót találunk, akik Ágotához hasonlóan minden világi hívság, csábítás, fenyegetés és megpróbáltatás ellenére képesek voltak kiállni Krisztus ügyéért. Ágota szépségét meggyalázták, elvették méltóságát, a szenvedések hosszú sorát kellett átélnie, de a benne élő Jegyest, Jézus Krisztust nem tudták elragadni tőle. „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a lelket, meg a testet is a pokolba taszíthatja.” – idézte Máté evangéliumát (Mt 10,28) a hegykői plébános. A világ gyógyulásra vár. Vajon tudunk-e Jézus példájára gyógyírt adni embertársainknak? Ha Jézus valóban jelen van az életünkben, akkor képesek vagyunk arra is, hogy embertársainkhoz elvigyük őt. Jelenléte által gyógyulás és múlhatatlan öröm támad a lelkekben."

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája; gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 16:41, csütörtök | Helyi

Győrben is várja az adományokat a MikulásGyár

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár gyűjtőakció, amely Budapest mellett az ország több pontján, így Győrben is várja az adományozókat.

2019. November 20. 19:53, szerda | Helyi

Átadásra került a Bizalom Védjegye

Idén is átadták a „Kamara által AJÁNLOTT vállalkozás” védjegyprogram tanúsítványait, szerda délután a a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

2019. November 20. 13:02, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Advent Győrben

Király Viktor énekes, dalszerző adventi hangulatú muzsikája nyitotta az Advent Győrben sajtótájékoztatóját, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont székhelyén, a Zichy-palotában.

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.