Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 06. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Összeütközött két vitorlázó repülőgép Békés megyében, az egyik lezuhant

Összeütközött két vitorlázó repülőgép Békés megyében, az egyik lezuhant

Összeütközött két vitorlázógép Vésztő közelében vasárnap, az egyik lezuhant, de pilótája ejtőernyővel még idejében kiugrott belőle, így nem sérült meg - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség weboldalán.

A police.hu-ra feltett közlemény szerint a másik gép nem sérült meg, és pilótája épségben le tudott szállni a békéscsabai repülőtéren. A lezuhant vitorlázó repülő vezetője az ütközés után kiugrott, a gép egy kukoricatáblára zuhant.

A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai a földön megkezdték a pilóta és a roncs felkutatását, a mentőszolgálat pedig mentőhelikoptert indított. Utóbbi személyzete kis idő múlva egy tisztáson észrevette a pilótát, így a földi egységek a helikoptert követve hamar megtalálták a férfit, aki sértetlenül ért földet ejtőernyőjével. Ezután a mentőhelikopterről megkezdték a roncs felkutatását is, és rövid időn belül meg is találták.

A baleset okát és körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.