Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. Október 12. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Ösztöndíj a legjobb győri egyetemistáknak

Ösztöndíj a legjobb győri egyetemistáknak

Az ösztöndíjakat az alapítók és dr. Szekeres Tamás rektor 2010. október 13-án, szerdán 10 órakor
az egyetem hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) adják át.
A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő

Az Universitas-Győr Alapítvány 1999-ben indított ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1% és a Győrben diplomát szerzett egykori hallgatók, az egyetem célkitűzéseit támogató cégek felajánlásai teremtik meg. Kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenység alapján az egyetem Szenátusa ebben a félévben még közel 120 hallgatónak három kategória szerint adományoz ösztöndíjat.

A 2009-es személyi jövedelemadóból felajánlható 1 %-ból az Universitas-Győr Alapítvány 8 millió 818 ezer 939 Ft-ot kapott. Így az 1997-ben kezdődött szja felajánlások során az alapítvány céljainak támogatására az eddigi években összesen 109 millió 72 ezer 349 Ft érkezett. Az Universitas-Győr Alapítvány az 1%-os felajánlások adatai alapján már több éve a 25 legtöbb anyagi támogatást felmutató, közhasznú, oktatási tevékenységet végző magyarországi szervezet között található. Az 1999. őszén indított, ezúttal már a tizenkettedik „Győri Universitas” ösztöndíjpályázaton a Széchenyi István Egyetemen kiemelkedő tudományos, művészeti teljesítményt és kiváló tanulmányi előmenetelt elérő nappali tagozatos hallgatók adhatták be szakmai programjukat. Az egy tanévre adományozandó, havi 20 ezer Ft-os „Győri Universitas” ösztöndíj forrása a személyi jövedelemadó felajánlható 1%-a.
Az ezúttal 21 új ösztöndíjas közül a győri Tüű-Szabó Boldizsár a villamosmérnöki szakon tanul, a székesfehérvári Király István (gordon) és a budapesti Bácsi Péter (gitár) előadóművész-jelölt, a gödöllői Klimászné Varga Zsófia előadóművészet- klasszikus fuvola tanulmányokat folytat. A veszprémi Hujber Ildikó a nemzetközi igazgatás, a jánosházi Lipovics Réka, a győri Pölöskei Ildikó, a soproni Zsirai Bernadett és a rajkai Hegyi Zsuzsanna Mária jogász-jelölt. A tatabányai Szűcs Zsuzsanna a gazdálkodási és menedzsment, a vépi Stifter Viktória a vezetés és szervezés mesterszak, a tapolcai Róth Dániel a gazdálkodási és menedzsment, a gyömörei Szabó Katalin a marketing mesterszak, a győri Horváth Tímea a vezetés és szervezés mesterszak, a táplánszentkereszti Horváth Lilla a nemzetközi tanulmányok, a bakonyszombathelyi Bikali Julianna a gazdálkodási és menedzsment, a sümegi Orsós Györgyi a gazdálkodási és menedzsment, a győri Sebők Melinda a gazdálkodási és menedzsment, a felsőzsolcai Sóvári Szabolcs a vezetés és szervezés mesterszak, a szerencsi Timkó Zsuzsanna a vezetés és szervezés, az öttevényi Bors Edina a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak képzés hallgatója.

Az egyetem egykori, legendás professzorairól elnevezett dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László ösztöndíjat négy hallgatónak adományozza a kuratórium. A két professzor kiemelkedő tevékenységét egy jótékony – magát megnevezni nem kívánó – mai győri professzor 2003 őszétől e módon is megismerteti az utókorral. Az egy tanévre szóló elismerés havi összege 20 ezer Ft. Herdics Ágnes dunaszerdahelyi (Szlovákia), s az építész osztatlan képzésben tanul. A tatabányai Mórotz Gergely, a süttői Tallósi Zoltán és a szombathelyi Kóbor Tamás szakja az építőmérnöki BSc.
A Waberer’s Holding, Wáberer György az Universitas-Győr Alapítvány közreműködésével és menedzselésében 2001. tavaszától a közlekedésmérnöki vagy műszaki menedzser szakon tanuló, nemzetközi szállítmányozói, szállítási-csomagolási, logisztikai, jármű műszaki kereskedelmi vagy közlekedési, illetve ezen szakterületek mesterszakos képzésében részt vevő hallgatók számára hirdette ösztöndíjpályázatát. A kiírás szerint a jó tanulmányi eredmény, a használható nyelvtudás és a tudományos diákköri tevékenység együttesen kellett a 10 hallgatónak adományozandó, öt hónapra szóló, havonta 30 ezer Ft-ot jelentő ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj névadója, Wáberer György, az egyik legnagyobb hazai szállítmányozó cég elnök-vezérigazgatója, aki egykor Győrben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerezte első diplomáját. A Waberer’s ösztöndíjat a tanév első félévére a tatai Baricza Miklós és a kunhegyesi Bódis Tamás a közlekedésmérnöki BSc-n, a győri Farkas Gábor műszaki menedzsernek, szemenyei Bársony Péter, a körmendi Gérnyi Tamás, a kenyeri Hencz Csaba Imre, a zalaegerszegi Kerkai Gábor, a győri Kovács Walter, a zalaegerszegi Takács Máté, az osli Varga Róbert logisztikai mérnöki mesterszakon tanul.

Szemerey Loránd az egyetem egykori hallgatója, ma az egyik legnagyobb hazai szállítmányozói cég tulajdonosa 1998 őszétől kezdődően a mérnöktanár szak legjobbjainak adományoz ösztöndíjat. A tanév időtartamára szóló, havi 30 ezer Ft-os Szemerey ösztöndíjat a győri Bandi Imre és szintén győri Boros Norbert tanár-mérnöktanár mesterszakosok kapták.

A Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band szakmai munkájában folyamatosan és eredményesen közreműködő zenetanár-jelölt hallgatók 2001 őszétől pályázhatnak a Győri Zenei Ösztöndíjra, amely öt hónapra szól, s összege azonos a kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenység „A” kategóriájával, 15 ezer Ft-jával. Zenei ösztöndíjas lett az ácsi Buborék Károly (harsona), a nagykanizsai Gerencsér Zoltán (hegedű) a bakonypéterdi Jenei Borbála (hegedű), a kőszegi Kálmán Izabel (hegedű), a szintén kőszegi Kálmán Kinga (hegedű), a balatonlellei Hegedűs Petra (klarinét), a kaposszegcsői Jenvai Dóra (cselló), a tatabányai Knízner István (tuba), a bágyogszováti Kozma Renáta (fuvola), a győri Kutasi Borbála (hegedű), a zalaegerszegi Lővei Márk (trombita), a budapesti Lukács Krisztina (fuvola), a győri Molnár Gergely (kürt), a nyirádi Németh Tamás (trombita) és a szombathelyi Pados Réka (hegedű).

A Széchenyi István Egyetem nappali tagozatos hallgatói - akik jó tanulmányi eredményük mellett egyben a győri Pannon Work Iskolai Szövetkezet tagjai is – ezúttal tizedik alkalommal pályázhattak a diákmunkát szervező cég 2006 tavaszán indult ösztöndíjára. Az öt hónapra szóló, havi 10 ezer Ft-ot jelentő elismerésre közel harmincan jelentkeztek, s közülük ötöt választott ki az adományozást szervező Universitas-Győr Alapítvány által felkért bíráló bizottság. A pápai Bodor Brigitta a gazdálkodási és menedzsment, a győri Schwartz Renáta a kereskedelem és marketing, a mosonszolnoki Dömötörfi Ákos a logisztikai mérnöki mesterszak, a kisbajcsi Szili-Kis Ádám a jogász, a győri Kovács Viktória a nemzetközi tanulmányok szak hallgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!