Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Április 04. 10:53, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Osztrák házaspár a Cserszegtomajon halálra gázolt két kerékpáros

Osztrák házaspár a Cserszegtomajon halálra gázolt két kerékpáros

Egy osztrák házaspár volt az a két kerékpáros, akit csütörtök este halálra gázolt egy személyautó vezetője Cserszegtomaj közelében - közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Nothoff Ingrid, a főkapitányság sajtófőnöke az MTI-nek még csütörtök éjszaka elmondta: a két kerékpárosnál nem voltak iratok, azonosításuk ezért időbe telt, de a mobiltelefonjuk alapján feltételezték, hogy németek vagy osztrákok lehetnek.
A környékbeli szállodákat, panziókat, kempingeket felkeresve kapták a rendőrök azt az információt, hogy egy osztrák házaspár az egyik cserszegtomaji kempingből délután kerékpározni ment, de estig nem tértek vissza. A rendőrök felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal, így állapították meg, hogy egy 61 éves osztrák nő és 69 éves férje a baleset két halálos áldozata.
A kerékpározó házaspárt a Cserszegtomajt Várvölggyel összekötő 7343-as úton ütötte el személyautójával egy 33 éves várvölgyi férfi. A nő és a férfi a helyszínen életét vesztette, a gázoló autóst a mentők könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.
Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy a balesetet okozó autós több járművet is nagy sebességgel megelőzve, hátulról ütötte el a két kerékpárost. A kocsi végül az út menti árokban, a tetejére borulva állt meg.

Címkék: Baleset-közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.