Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Szeptember 12. 15:18, csütörtök | Külföld

Öt Tesco áruházat adnak el

Öt Tesco áruházat adnak el

A Gazeta lengyel lap értesülései szerint a Tesco megválik öt lengyelországi áruházától. Ez a fejlemény nem lenne meglepő, mivel a brit óriás hosszú ideje veszteséges Lengyelországban.

Egyre rosszabb eredményeket produkál a Tesco a lengyel kiskereskedelmi piacon, ezért egyre valószínűbb, hogy megválik ottani áruházaitól. Most azonban úgy tűnik, a befutó nem a Lengyelországban egyre sikeresebb Dealz lehet.- ahogy ezt korábban is megírta az Origo.

Legalábbis lengyel lapok értékesülései szerint öt áruházat a Kaufland vihet. Ennek a láncnak a tulajdonosi hátteréhez tartozik a Lidl is.

A Gazeta azt írja, a Kaufland stratégiai helyeken lévő boltokat szerezhet meg, öt fontos nagyvárosban, Krakkóban, Varsóban, Gdanskban, Wroclawban illetve Lublinban.

A lengyel versenyfelügyeleti hatósághoz már meg is érkeztek a szükséges dokumentumok az ügyletről.

A hivatal azt írja, hogy a Kaufland Polska Markety "ingatlanok formájában szerez jogokat és kötelezettségeket a kereskedelmi területre, amely a Tesco által jelenleg használt üzlethelyiség részét képezi [...] egy nagykereskedelmi üzlet üzemeltetéséhez."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt