Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 27. 05:51, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-os autópályát, melynek Szekszárd és Pécs közötti szakaszát pénteken bemutatták a sajtónak. Ez lesz az első olyan magyarországi gyorsforgalmi út, amin alagutak vannak, mindjárt négy is. Az új szakaszok átad

Behajtás a leghosszabb magyarországi közúti alagútba, mely közel másfél kilométeres. Az építés során többen megkérdőjelezték, hogy miért kellett ezen a homokos talajon alagutat építeni. A munkák során az alagút kétszer is beomlott, ami miatt egy időre le kellett állítani az építkezést, a beruházót pedig 10 millió forintra megbüntették. Azt mondják most már biztonságos: a falon végig segélyhívók, telefon és menekülő járatok vannak. Kamerák is ügyelnek a biztonságra, az esetlegesen bajbajutott autósokat pedig hangjelzésekkel is tudják irányítani.

A biztonságos közlekedés érdekében internetes és szórólapos kampányt is indítottak.

"Legyen tudatában, hogy műszaki hibás autóval ne hajtson be, vagy fogytán levő üzemanyaggal ne hajtson be, és tudja azt, hogy milyen szituációkban mit kell, vagy mit kellene neki cselekednie" - mondta Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke.

Az utolsó simításokat végzik az M6-oson. Két év alatt készült el az összesen csaknem 140 kilométer hosszú új sztrádaszakasz. 87 híd épült rajta, köztük a Szebényi völgyhíd, mely a második leghosszabb viadukt az országban. 866 méter hosszú és 100 méter magas.

Az M6-os autópályát jövő szerdán adják át hivatalosan, az autósok várhatóan aznap este már ráhajthatnak a sztrádára.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.