Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2010. Március 27. 05:51, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-os autópályát, melynek Szekszárd és Pécs közötti szakaszát pénteken bemutatták a sajtónak. Ez lesz az első olyan magyarországi gyorsforgalmi út, amin alagutak vannak, mindjárt négy is. Az új szakaszok átad

Behajtás a leghosszabb magyarországi közúti alagútba, mely közel másfél kilométeres. Az építés során többen megkérdőjelezték, hogy miért kellett ezen a homokos talajon alagutat építeni. A munkák során az alagút kétszer is beomlott, ami miatt egy időre le kellett állítani az építkezést, a beruházót pedig 10 millió forintra megbüntették. Azt mondják most már biztonságos: a falon végig segélyhívók, telefon és menekülő járatok vannak. Kamerák is ügyelnek a biztonságra, az esetlegesen bajbajutott autósokat pedig hangjelzésekkel is tudják irányítani.

A biztonságos közlekedés érdekében internetes és szórólapos kampányt is indítottak.

"Legyen tudatában, hogy műszaki hibás autóval ne hajtson be, vagy fogytán levő üzemanyaggal ne hajtson be, és tudja azt, hogy milyen szituációkban mit kell, vagy mit kellene neki cselekednie" - mondta Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke.

Az utolsó simításokat végzik az M6-oson. Két év alatt készült el az összesen csaknem 140 kilométer hosszú új sztrádaszakasz. 87 híd épült rajta, köztük a Szebényi völgyhíd, mely a második leghosszabb viadukt az országban. 866 méter hosszú és 100 méter magas.

Az M6-os autópályát jövő szerdán adják át hivatalosan, az autósok várhatóan aznap este már ráhajthatnak a sztrádára.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 19:19, csütörtök | Belföld

Gyilkosság a Balatonnál

A rendőrök egy 48 éves férfit, a feltételezett gyilkost fogták el Balatonfűzfőn.

2019. Augusztus 22. 14:52, csütörtök | Belföld

Rejtélyes haláleset a Balatonnál: "mozgásban maradt" az elgázolt férfi mobilja

Augusztus 17-én halálra gázolt a vonat egy férfit Balatonbogláron. Telefonjának adatai alapján végigkövethető az esti útja, de van egy részlet, amelyet homály fed.

2019. Augusztus 22. 13:16, csütörtök | Belföld

Vérből és CT-felvételekből azonosítaná az infarktuskockázatot egy magyar kutató

A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán -

2019. Augusztus 22. 09:10, csütörtök | Belföld

Több ezer gyorshajtót vettek őrizetbe egy hét alatt

Több mint 2300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség a múlt héten tartott országos sebességmérő akcióban. Közel 10 ezer autós lépte túl a megengedett sebességhatárt.