Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2010. Március 27. 05:51, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-ost

Öt nap múlva átadják az M6-os autópályát, melynek Szekszárd és Pécs közötti szakaszát pénteken bemutatták a sajtónak. Ez lesz az első olyan magyarországi gyorsforgalmi út, amin alagutak vannak, mindjárt négy is. Az új szakaszok átad

Behajtás a leghosszabb magyarországi közúti alagútba, mely közel másfél kilométeres. Az építés során többen megkérdőjelezték, hogy miért kellett ezen a homokos talajon alagutat építeni. A munkák során az alagút kétszer is beomlott, ami miatt egy időre le kellett állítani az építkezést, a beruházót pedig 10 millió forintra megbüntették. Azt mondják most már biztonságos: a falon végig segélyhívók, telefon és menekülő járatok vannak. Kamerák is ügyelnek a biztonságra, az esetlegesen bajbajutott autósokat pedig hangjelzésekkel is tudják irányítani.

A biztonságos közlekedés érdekében internetes és szórólapos kampányt is indítottak.

"Legyen tudatában, hogy műszaki hibás autóval ne hajtson be, vagy fogytán levő üzemanyaggal ne hajtson be, és tudja azt, hogy milyen szituációkban mit kell, vagy mit kellene neki cselekednie" - mondta Rakita András, a Mecsek Construction Group főmérnöke.

Az utolsó simításokat végzik az M6-oson. Két év alatt készült el az összesen csaknem 140 kilométer hosszú új sztrádaszakasz. 87 híd épült rajta, köztük a Szebényi völgyhíd, mely a második leghosszabb viadukt az országban. 866 méter hosszú és 100 méter magas.

Az M6-os autópályát jövő szerdán adják át hivatalosan, az autósok várhatóan aznap este már ráhajthatnak a sztrádára.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 08:25, szerda | Belföld

A BIO növények évét hirdették meg 2020-ra „A Legszebb Konyhakertek” program keretében

Egyre népszerűbb a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program, amely az otthoni kertgazdálkodást népszerűsíti. A cél többek között az, hogy az új generációk is átvegyék az évszázadok során összegyűlt tudást.

2019. December 11. 08:05, szerda | Belföld

Visszaigényelhető egy fontos szja- Ne felejtsd el!

A nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett díjak után járó adókedvezményt 2015-ben még csak alig 90 ezren vették igénybe. Tavaly viszont már több mint 243 ezren éltek az adó-visszatérítés lehetőségével.

2019. December 11. 07:23, szerda | Belföld

Sérültet kellett kimenteni a Mátyás-hegyi-barlangból

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták

2019. December 11. 07:20, szerda | Belföld

Dubajban folytatja a magyar kreatív igazgató

2019 őszén távozott a New Edge-től Kurják Gábor alapító-ügyvezető. Újra csatlakozott régi kollégája, Tordai Bálint csapatához és Dubajban, a Kraftwerk Experience Design & Productionnél folytatja pályafutását kreatív igazgatóként.