Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 16. 10:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ötödször rendezik meg a középiskolások számára a PénzSztár versenyt

Ötödször rendezik meg a középiskolások számára a PénzSztár versenyt

Október 9-ig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2017. évi PénzSztár versenyre, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg

- közölte Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője az MTI-vel. A regisztráció ingyenes, a jelentkezés feltétele, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a 14-22 év közötti diákjai legyenek, akik még nem szerezték meg az érettségi bizonyítványt.

A verseny október 12-én indul, a két internetes és négy helyszíni fordulót követően a döntőt december 7-én rendezik Budapesten.

A Budapest Bank kiemelt támogatásának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal fő szakmai partnerségének, valamint 11 egyetem, számos szakmai szervezet és piaci szereplő együttműködésének köszönhetően idén ősszel ismét összemérhetik pénzügyi ismereteiket a középiskolások. A PénzSztár 2013-ban még hazai országos versenynek indult, de már a második évtől szép számban jelentkeztek határon túli magyar diákok is. Tavaly a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a 2. helyet szerezték meg a döntőben.

"A digitalizáció korában a középiskolás korosztály számára az online jelenlét elkerülhetetlen, a fiatal korban megalapozott, gazdasággal, pénzüggyel és vállalkozással kapcsolatos tudás hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy a mindennapokban tudatosan kezeljék pénzügyeiket " - idézi a közlemény Rolek Ferencet, a Budapest Banknak a vezérigazgató-helyettesét.

Az egyes helyszíni fordulókban jól teljesítő csapatokra értékes nyeremények várnak, a győztes csapat pedig elnyeri a verseny fődíjait is, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) által felajánlott egy-egy okostelefont.

A versenyre október 9-ig lehet nevezni a www.penzsztar.hu honlapon található regisztráció kitöltésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.