Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. December 20. 09:25, szerda | Életmód
Forrás: MTI

OTP-felmérés: a magyarok 38 százaléka előre tesz félre a karácsonyi kiadásokra és ajándékokra

OTP-felmérés: a magyarok 38 százaléka előre tesz félre a karácsonyi kiadásokra és ajándékokra

A karácsonyi menükkel és ajándékokkal járó kiadások kigazdálkodása érdekében a 18 év feletti, bankszámlával rendelkező magyar lakosság 38 százaléka előre félretesz, ezen belül 56 százalékuk már ősszel kezdi a spórolást - derül ki az OTP Bank friss, reprezentatív felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Hozzátették, hogy a válaszadók 17 százaléka a nyári hónapoktól, 9 százaléka tavasszal kezd félretenni karácsonyra. Hét százalékuk pedig már a korábbi karácsonyi időszak végétől kezdve, egész évben gyűjt az ünnepre.

A közlemény idézte Fabriczki Ritát, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős területének vezetőjét, aki elmondta: tízből négy bankolónak nincs nagyobb összegű félretett pénze.

A felmérés azt is vizsgálta, hogy a lakosság milyen módon igyekszik spórolni az ünnepi kiadásokon. Példaként említették, hogy a megkérdezettek 42 százaléka kimondottan akciós ajándékokat vásárol, azaz keresi az üzletekben a leárazásokat. A válaszadók 34 százaléka ár-összehasonlító oldalak segítségével szerzi be a csomagokat. Mindezek mellett a magyarok 27 százaléka azzal igyekszik mérsékelni a kiadásait, hogy a családban mindenki fejenként csak egy ajándékot kap; a válaszadók 19 százalék saját kézzel készíti a karácsonyi meglepetést, míg 3 százaléka mondta azt, hogy családon belül kisorsolják, ki kinek vegyen ajándékot.

A vizsgálat szerint a megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy nem szokott spórolni a meglepetésen.

A felmérés az OTP Bank megbízásából, a Pulzus Kutatási Rendszer közreműködésével készült november 2. és 8. között. A kutatásba a 18 éven felüli, bankkártyával rendelkezők közül 1000 embert vontak be.

Fotó: Pixabay

Címkék: ajándék, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után