Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 22. 20:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

OTP - NAPRA-forgó jótékonysági kerékpártúra

OTP - NAPRA-forgó jótékonysági kerékpártúra

Immár nyolcadik alkalommal szervez jótékonysági kerékpártúrát - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által 2001-ben alapított - NAPRA-forgó Közalapítvány, idén szeptember 24-én, (pénteken). A komoly hagyományokkal bíró rendezvén

Szeptember 24-én, pénteken több száz diákot várnak a Megyeháza előtti térről induló starthoz: ismét kerékpártúrára invitálják az általános és középiskolás diákokat. A programot az OTP Bank ezúttal is támogatja. Az idei túra célja a táplánypusztai Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lesz, ahol a lakók - hagyományosan - szerény vendéglátással fogadják a kerekeseket.

A kerekezők szeptember 24-én, pénteken reggel 9.00 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza előtti téren. Rövid megnyitó, köszöntő után a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattannak és rendőri felvezetés , biztosítás mellett elindulnak úti céljuk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 8 iskola közel 250 diákja választja ezt a programot az iskolaév kezdetén.

A NAPRA-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Ezzel a programmal céljuk az, hogy a figyelmet fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt - s mindezt a sportot hívva segítségül. Nem versenyről van szó, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezéséről, kellemes kerékpározással kísérve.

A Kuratórium ezúton is hálásan köszöni az OTP Bank támogatását és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a GYMS Megyei Sportszövetségek Egyesülése segítségét!

A rendezvény által érintett útvonalon és időszakokban kérjük a közlekedők, elsősorban az autósok türelmét és megértését az időszakos fennakadás miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.