Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 15. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Ötszázmilliós fejlesztéssel csökkentik a Corvinus működési költségeit

Ötszázmilliós fejlesztéssel csökkentik a Corvinus működési költségeit

Ötszázmillió forintos uniós támogatásból fejlesztik a fővárosban a Fővámpalotát és a Sóházat. Előbbi a Dunapart egyik meghatározó műemlék épülete, mely otthont ad a Budapesti Corvinus Egyetemnek (BCE) is. Az épületet energiafelhasz

 

Ötszázmillió forintos uniós támogatásból korszerűsítik a fővárosban a világörökség részét képző Dunapart egyik meghatározó műemlék épületét, a Budapesti Corvinus Egyetemnek otthont adó Fővámpalotát és a Sóházat. Az energiafelhasználást jelentősen csökkentő fejlesztés során húsz centiméter vastag kőzetgyapot-szigetelést kap a Fővámpalota teljes födémszerkezete és kicserélik az épületek ötszáz ablakát is. Ybl Miklós Haupzollamtját utoljára 1989 és 1990 között korszerűsítették. A mostani energetikai fejlesztés - amelyet a nyári tanítási szünetek alatt végeznek - június 1-től 2011. október 31-ig tart, eredményeként pedig évi hatvan millió forinttal csökken az egyetem működési költsége.


Az uniós pályázaton elnyert ötszázmillió forintból megújítják a Vámház szellőzési rendszerét, és a hulladékhő visszanyerését lehetővé tevő gépészeti fejlesztés is megvalósul. Az új légtechnikai rendszer óránként 220 ezer köbméter friss levegőt biztosít majd a diákoknak és oktatóiknak a tantermekben, és az egyetem különböző helyiségeiben. A projekt keretében a Vámház és a Sóház épületének 500 ablaka a régi formában, de környezetkímélő, energiahatékony felhasználást biztosító hőtényezőjű ablakfelülettel újul meg. A felújítási munkákat az egyetemi oktatást nem zavarva, a vizsgaidőszak befejeztével, a nyári tanítási szünetben végzik. Az épületenergetikai fejlesztések eredményeként a Budapesti Corvinus Egyetem jelentős összeget kitevő működési költsége évi hatvanmillió forinttal csökkenhet.


(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő