Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. December 16. 17:32, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Otthonfelújítási Támogatás – ha még nem vette igénybe

Otthonfelújítási Támogatás – ha még nem vette igénybe

Jóllehet sokan már ezen a nyáron igyekeztek elvégezni a korszerűsítést, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy 2022. december 31-ig továbbra is elérhető a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeik javítására irányuló Otthonfelújítási Támogatás.

Az állam által nyújtott, akár 3 millió Forintos összeértékű Otthonfelújítási Támogatás utólag, azaz a munkálatok elvégzése, és azok számlával történt igazolása után hívható le, amennyiben teljesítettük a feltételeket (megfelelő mértékű anyagköltség és munkadíj megléte, az utolsó számla kifizetését követő 60 napon belüli benyújtás…) Azt, hogy pontosan milyen mértékű visszatérítésre számíthatunk, egyszerűen ellenőrizhetjük az Államkincstár Otthonfelújítási Támogatás kalkulátor oldalának a segítségével.

Milyen épületgépészeti megoldások/felújítások számolhatóak el az Otthonfelújítási Támogatáshoz?

- Víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje

- Fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel

- Fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is (napelem/hőszivattyú)

- Égéstermék-elvezető építése, korszerűsítése

- Klímaberendezés beépítése, cseréje

- Napkollektor, napelemes rendszer telepítése, cseréje

- Használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is

- Villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje

- Lámpák, világítótestek cseréje, beépítése

- Szaniterek beépítése vagy cseréje

A Gépész Webáruház otthonfelújítás menüpontjában valamennyi témakört részletesen körül jártunk, hogy ezzel is megkönnyítsük a döntést, ill. összesítsük az Ön számára leginkább hasznos korszerűsítési lehetőségeket.

Otthonfelújítási Támogatással milyen megújuló energiát hasznosító rendszer építhető ki?

Napelemes rendszer

A gyors és egyszerű telepítésű napelemes rendszerek mondhatni természetes részeivé váltak a korszerű otthonoknak. Kiépítésükhöz az épületen belül szinte nem is kell semmilyen beavatkozást végrehajtani. Engedélyeztetésük kb. 2-3 hónapot vesz igénybe, a kivitelezési munkálatok pedig mindössze 1-3 napig tartanak. Segítségükkel a háztartási gépek energiaigénye mellett ki tudjuk váltani a világítást, a fűtést, a hűtést és a használati melegvíz villamos energiaigényét is.

Hőszivattyús rendszerek

A legtöbb fűtési rendszerhez kitűnő alternatívát nyújtanak, legyen az felületfűtés, fan-coil, vagy alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés. Egy megfelelően méretezett HMV-tároló beépítésével a hőszivattyús rendszer használati melegvíz előállításra is alkalmas.

A fűtési rendszer kiépítése/korszerűsítése

A Gépész Holding megalakulása óta a fűtési rendszerek (felújításának) elkötelezett szakértője. Kondenzációs kazánok, szivattyúk, radiátorok, HMV-tárolók, fűtési osztó-gyűjtők, fűtőköri egységek, felületfűtési rendszerek, csővezetékek széles választéka áll rendelkezésre szakáruházainkban és webáruházunkban a teljeskörű felújításhoz. Az egyes részegységek szakszerű kiválasztásához kérjük forduljon bizalommal értékesítő és műszaki tanácsadó kollégáinkhoz!

Fürdőszoba szaniterek

Mint arról már korábban is írtunk az Otthonteremtési Támogatás a vízellátási rendszerek kialakítása-, korszerűsítése- vagy elemeinek cseréje esetén is igényelhető. Villanybojlerek, mosdók, fürdőkádak, zuhanykabinok, wc-k, piszoárok, bidék, falikutak csaptelepek és szerelvények széles választékával várjuk a teljeskörű felújításhoz.

Klímaberendezés beépítése, cseréje

Split klímák széles választéka hagyományos és Wi-Fi vezérléssel ellátott kivitelekben.

Szabályozott szellőzési rendszer kialakítása

Amennyiben teljesen új építésű, vagy jelentős átalakításon áteső épületről van szó, akkor az egyik legjobb megoldás a központi hővisszanyerős szellőztetés, a másik pedig a központi ventilátoros elszívású, páraszabályozott légbevezetésű rendszer – a Gépésznél mindkét szellőztetési módhoz kínálunk megoldást.

A Gépész Webáruházban mindent megtalál, ami az otthonfelújításhoz jól jöhet. Megbízható szakemberre van szüksége a felújításhoz? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt