Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 14. 11:57, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Özönvíz és az újonc újra a dobogó tetején

Özönvíz és az újonc újra a dobogó tetején

Az elmúlt hétvégén az FIA Túraautó Világbajnokság a WTCC mezőnyével egy versenyhétvégén léphetett pályára a Gender Racing Team a Dunaszerdahely közelében található Slovakiaringen, ugyanis a Hankook – Duna Autó Autós Gyorsasági OB 3-4. futamai a világbajnoki versenyhétvége betétfutamai voltak.

Egészen pontosan részben csak lettek volna, mert a már-már a jobb amerikai katasztrófafilmekbe illő özönvíz szerű esőzés miatt a vasárnapi versenyfutamot sajnos törölni kellett a programból.

A SlovakiaRing az egyik leghosszabb nyomvonalú versenypálya Európában részben rendkívül gyors, részben nagyon technikás szakaszokkal és néhol igen extrém emelkedésű vonalvezetéssel. Ráadásul a csapat két újonc fiatal versenyzőjét, Balogh Zoltánt és Rónai Tamást lehet mondani, hogy rögtön a mély vízbe dobták a körülmények, hiszen az első szabadedzés ahol a pályával való ismerkedés volt a feladat rögtön esőben zajlott. A fiatal versenyzők azonban ismét nagyon fegyelmezetten oldották meg a feladatot minden felesleges kockázatvállalás nélkül ismerkedtek a pályával. Az időmérő edzésre szerencsére javultak a körülmények. A kategóriában a csapat tapasztalt versenyzője Eszenyi László futotta a legjobb időt, míg Rónai és Balogh a negyedik és az ötödik helyről várhatták a rajtot a Formula Renault-s versenyzők között.

Az első versenyfutam szerencsére már teljesen ideális száraz körülmények között zajlott és a Formula Renault kategóriában a Gender Racing Team háziversenyévé alakult. Eszenyi László és Rónai Tamás ugyanis elképesztő csatát vívott a kategória élén a formula autós mezőny közepe táján autózva. A két versenyző többször cserélt pozíciót, és izgalmas küzdelmüket a helyi műsorközlő is Szepesi Gyuri bácsi futballközvetítéseihez hasonlatos vehemenciával és hangulatban kommentálta. A háziverseny végül Rónai győzelmével zárult, ugyanis Eszenyi egy kisebb kicsúszást követően hátrányba került és visszacsúszott a kategória harmadik helyére. Rónai Tamás így élete második formula autós versenyhétvégéjén már második futamgyőzelmét könyvelhette el a kategóriájában.

A csapat legkevesebb tapasztalattal rendelkező újonca Balogh Zoltán is sikeresen teljesítette a futamot. A szabadedzésen, az időmérőn és a versenyen is folyamatosan arra koncentrált, hogy lehetőleg folyamatosan gyorsulva, minél több tapasztalatot gyűjtsön. Nagyon tetszett neki a pálya és a versenyre kitűzött maga elé egy elérni kívánt köridőt, de sajnos ezt a gumik elmelegedése miatt nem tudta teljesíteni, viszont sikeresen, hiba nélkül befejezte a futamot tovább gyűjtögetve tapasztalatait a formula autós versenykilométerei során.

A nagyszerű eredményt hozó izgalmas első futam után a második versenyfutam időmérő edzésén kategóriájukban a Gender Racing versenyzői a második a harmadik és az ötödik időt futották. Rónai Tamás itt ismét gyorsabbnak bizonyult Eszenyi Lászlónál a korábban kialakult kis háziversenyt folytatva futották meg a Formula Renault kategória második és harmadik legjobb idejét, míg Balogh Zoltán az ötödik helyre kvalifikálta magát.

Vasárnap délutánra, aztán ahogy már a fentiekben említettük az özönvízszerű esőzés miatt le kellett mondania szervezőknek a WTCC második futamát és a formula autós kategória versenyét is. Ez a döntés, bár a futamra már felkészült versenyzők és nyilván a nézők számára is nagyon rosszul esett, de a versenyzők biztonsága mindennél előbbre való, különösen a nyitott formula autóknál. Így a formula autós kategória negyedik bajnoki futama a Pannónia-ringen kerül majd megrendezésre, ahol így három versenyfutamban kell majd helytállnia egy hétvége alatt a Gender Racing Team versenyzőinek is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.