Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Augusztus 07. 09:03, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

O.Z.O.R.A. fesztivál - Van engedély!

O.Z.O.R.A. fesztivál - Van engedély!

A Fejér Megyei Kormányhivatal másodfokon engedélyezte az O.Z.O.R.A. fesztivál megrendezését.

Galambos Dénes kormánymegbízott kedd délutáni közleménye szerint a kormányhivatal döntését az első fokon eljárt jegyző kézbesíti a kérelmező részére.Ezzel a Fejér Megyei Kormányhivatal - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság (FMRF) egyedi feltételek teljesítéséhez kötött hozzájárulása mellett - megváltoztatta a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének első fokon hozott határozatát és a kérelemben foglaltak szerint engedélyezte a rendezvény megtartását.

A kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a rendezvény szervezője hétfőn nyújtotta be fellebbezését a jegyzőhöz, mivel a jegyző elutasította a hivatkozott fesztivál alkalmi zenés, táncos rendezvénytartási engedély iránti kérelmét. A jegyző a fellebbezést felterjesztette a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz.
A kormányhivatal kedden megkereste az FMRF-et a másodfokú szakhatósági állásfoglalás kiadásáért, figyelemmel arra, hogy a fellebbező kifogásolta azt, hogy a zenés, táncos rendezvény megtartásához a Sárbogárdi Rendőrkapitányság, mint szakhatóság, nem járult hozzá. Az FMRF az általa meghatározott egyedi feltételek teljesítéséhez kötötten, végzésében hozzájárult a rendezvény megtartásához.Zimányi Dániel, a rendezvényt szervező és annak helyt adó ZIM-FESZT Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: örül, hogy munkájuk nem ment kárba. "Még van két óránk arra, hogy megszervezzük a fesztivált" - mondta, hozzátéve, hogy az eredeti terveknek megfelelően kedd este fél kilenckor hivatalosan kezdetét veszi az O.Z.O.R.A. fesztivál, amely vasárnapig tart. A rendőrség egyedi feltételeiről elmondta: a szervezőknek együttműködőnek kell lenniük a hatóságokkal, a biztonsági szolgálat létszámát pedig 80-ról 93-ra kell emelniük.

A szervezők szombat hajnalban közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, amely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva a fesztivál megtartását nem támogatja. Ezek alapján Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfő délelőtti határozatában nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

A FMRF sajtóreferense kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy három nap alatt összesen 45 külföldi állampolgárt állítottak elő és indítottak ellenük büntetőeljárást kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.Kiss Z. Edward közleménye szerint az előállítottakat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd szabadon bocsátották őket. Két emberrel szemben felmerült a járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja is.A sajtóreferens szerint a fokozott ellenőrzés folytatódik. Célja a rendőrkapitányság illetékességi területén található települések közrendjének és közbiztonságának, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megőrzése illetve javítása, a bűncselekmények és a szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven.A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én 480 hatósági személy részvételével tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.

Címkék: fesztivál, Ozora

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára