Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Február 09. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Pályázati forrásból megújulhat a Híd utcai Reumatológiai Centrum Győrben

Pályázati forrásból megújulhat a Híd utcai Reumatológiai Centrum Győrben

A megyei közgyűlés 2009 decemberi ülésén már döntött a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Híd utcai telephelyén működő Reumatológiai, Rehabilitációs 

A közgyűlés vállalta, hogy a pályázat keretében elnyerhető 200 millió Ft támogatási összeghez (90 %), a saját erő összegét, maximum 22,2 millió forintot biztosít. A február 5-i testületi ülésen ismét a testület elé került a téma, a képviselők most a tervezett projekt szakmai és műszaki tartalmáról, illetve a vállalt önrész biztosításának módjáról határoztak.

A Híd utcai Reumatológiai, Rehabilitációs és Mozgásszervi Centrum épülete 1937-38-ban épült, jelen funkcióját 1986-ban egy átfogó átalakítással, bővítéssel nyerte el. Az intézmény jelenleg 90 ágyas reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs centrum, amely fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket is folytat. A pályázat követelményrendszeréhez igazodva a felújítási engedélyezési tervdokumentáció tartalmazza a meglévő épületrészek homlokzatainak teljes hőszigetelését, valamennyi külső nyílászárójának cseréjét, korszerű energiatakarékos rendszerekkel. A felújítás része a szabványos projektarányos akadálymentesítés, melynek keretében a meglévő személyfelvonók felújítása / részleges cseréje valamint az épület bejáratának és mellékhelyiségének valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő akadálymentesítése is szükséges.

A felújítás lényeges eleme a tűzvédelmi hatósági előírás alapján a tűzjelző hálózat kiépítése, a kiürítésre szánt közlekedők, lépcsőház füstmentes kialakítása, a menekülési útvonalak vészvilágítása és egyéb kapcsolódó tűzbiztonsági elemek.

A több mint 40 éves épületgépészeti vezetékek cseréjét is tervezzük a szociális helyiségekkel felújításával együtt.

Energia megtakarítási szempontok alapján az épület fűtés korszerűsítésének keretében a meglévő hő központ modernizálása is tervezésre került az épület villamoshálózatával együtt. A rehabilitációs szolgáltatások színvonalának javítása és fejlesztése érdekében a pályázat keretében eszközbeszerzések beszerzése is szerepel.

A beruházás tervezett összköltsége:222.200.000 Ft, az elnyerhető maximum támogatás (90 % ) 200.000.000 Ft, az önrész (10 % ) 22.200.000 Ft.

A pályázathoz szükséges saját rész biztosításához nem áll rendelkezésre elegendő fedezet, emiatt válik szükségessé külső forrás igénybevétele. Az önrész biztosítása fejlesztési célú hitelkeret igénybevételével történik, az MFB által meghirdetett Sikeres Magyarországért" nkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram keretében.

A közbeszerzési eljárás megindításának határideje 2010. március 31., a pályázat benyújtására 2010. április 30-ig kerül sor.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.