Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 29. 08:36, hétfő | Belföld

Pánikgombbal kérnek segítséget a kalauzok

Pánikgombbal kérnek segítséget a kalauzok

Problémás utas, a kalauzt ért bántalmazás esetén használhatják a jegyvizsgálók a pánikgombot. Eddig tizenkét alkalommal volt rá szükség - írja közleményében a MÁV.

A pályaudvarokon bemondott figyelemfelhívás, a konfliktuskezelési tréning és a pánikgomb együttese segített visszaszorítani a kalauzokat ért támadásokat - írja a vasúttársaság.

A pánikgomb segítségével a kalauz riasztani tudja a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, mozdonyvezetőt, vagy az üzemirányítókat. A pánikgombot bántalmazás vagy azzal való fenyegetés, utas rosszulléte, balesetveszély elhárítása, az utasok értékeinek és a vonat védelméért használhatják.

A tavaly nyár óta eddig 12 alkalommal használták a jegyvizsgálók.

A bevezetés óta szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor problémás utassal van dolga egy jegyellenőrnek, több támogató jelenlétében a konfliktusok hatékonyan csillapíthatók - írja még a MÁV.

A jegyvizsgálók elmondása alapján megesett, hogy egyszerre öt utas lépett fel fenyegetően, azonban a pánikgomb használata után érkezett erősítés végül meggyőzte őket, lehiggadtak, és mindannyian fizettek. Intézkedés alkalmával nem minden esetben együttműködők az utasok, és előfordult, hogy nyolc fenyegetőző utashoz kellett rendőrt hívni a következő állomáshoz. Több alkalommal rosszullét miatt hívtak mentőt utashoz a szolgálatban levő jegyvizsgálók az S.O.S. gomb segítségével.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Máthé Zoltán

Címkék: kalauz, MÁV, pánikgomb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről