Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2019. Május 15. 06:34, szerda | Bulvár

Pápai Joci nem jutott be az Eurovízió döntőjébe

Pápai Joci nem jutott be az Eurovízió döntőjébe

Kedden este rendezték meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Tel-Avivban, a Magyarországot képviselő Pápai Joci a 17-es mezőnyben hetedikként adta elő Az én apám című dalát.

A magyar énekes 2017-ben is ott volt a dalversenyen, akkor nagyon szép helyen végzett, idén azonban nem lesz ott a döntőben.

A dalversenyben idén összesen 41 ország előadói indulnak, az első elődöntőben 17 produkciót láthattak a nézők.

A Duna Televízión először Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd köszöntötték a helyszínről a nézőket, majd az estét Netta, a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál nyertese indította Toy című dalával egy extrém, látványos színpadi show-val. A dalát tavaly óta közel 115,5 milliószor nézték meg a YouTube-on, népszerűsége pedig a győzelem óta töretlen.

Tel-Avivban négy műsorvezetőt kapott a dalfesztivál, két nő és két férfi konferálta a versenyzőket, és kommentálta a versenyt. A ciprusi Tamta kezdte a versenyt, ő nyitotta meg a 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Replay című dalával, majd egy fiatal vokalista csapat következett, a montenegrói D mol.

Hatan álltak színpadra, táncosok nélkül, majd a finn Darude és Sebastian Rejman zenélt, akik egyértelműen lenyűgözték a helyi közönséget. A lengyel Tulia nevű formáció lépett fel negyedikként, a modern népzenei együttes négy női előadói nagy tapsot kaptak, Freddie szerint nagyon különlegesek voltak.

Szlovénia következett, Zala Kralj és Gasper Santl az Instagramon találkoztak- árulta el róluk Rátonyi Kriszta. A letisztult, egyszerű produkciót a cseh Lake Malawi követte, a fiatal énekesek a Friend of a Friend című dalukkal képviselték országukat.

Hetedikként lépett színpadra Pápai Joci Az én apám című dallal: a színpadon egyedül, mezítláb énekelte el a Molnár Ferenc Caramellel közösen írt szerzeményét. A produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színpad mögül támogatták. Az énekes történelmet írt, egyedüli magyarként másodszor képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon - 2017-ben az Origo című dalával nagyon szép helyen végzett, akkor a nyolcadik helyezést érte el a döntőben.

A magyar énekest a fehérorosz Zena, majd a szerb Nevena Bozovic követte, aki rutinos a dalversenyben, nem először áll az Eurovízió színpadán. Belgiumot a 2000-ban született Eliot képviselte, aki azért jött, hogy a fiatalok figyelmét felhívja arra, hogy együtt építsenek egy szebb és jobb világot.

A Wake up című dalt a grúz Oto Nemsadze követte, aki anyanyelvén énekelte el versenydalát - mint elhangzott, az elődöntőben hét énekes énekel az anyanyelvén, tízen pedig angolul.

Forrás: origo.hu

Főkép: origo.hu - AFP/Jack Guez

Kép: index.hu - Sebastian Scheiner / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 13:38, szombat | Bulvár

Óriási bírságot kapott egy angol labdarúgó

Oli McBurnie, az angol élvonalban szereplő Sheffield United labdarúgócsapatának játékosa ittas vezetésért 28 500 fontos (11,2 milliós forintos) bírságot kapott.

2020. Július 11. 09:08, szombat | Bulvár

Nőtt a világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly

A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

2020. Július 10. 14:07, péntek | Bulvár

Vízbe fulladt a hatóságok szerint a Glee - Sztárok leszünk! eltűnt színésze

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera, a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.

2020. Július 08. 15:02, szerda | Bulvár

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

Jude Law játssza Hook kapitányt a Disney új Pán Péter-filmjében - számolt be róla a The Hollywood Reporter.