Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2016. Június 25. 05:05, szombat | Belföld
Forrás: mti

Páran azért nézik az Eb-t a tévében – nézettségi adatok

Páran azért nézik az Eb-t a tévében – nézettségi adatok

Valaha volt legjobb nézettségi mutatót produkálta a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt a teljes napon és főműsoridőben is az M4 Sport

- áll a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztályának pénteki közleményében.

A csoportmérkőzések 13 játéknapjából 10-en az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna Magyarországon, a teljes napi közönségarányt tekintve. "Válogatottunk mellett az M4 Sport a másik nagy nyertese a csoportkör küzdelmeinek" - írták.

Megemlítették: kiemelkedő nézettséget értek el a magyar válogatott csoportmérkőzései; ezeken az összecsapásokon "abszolút győzelmet aratott az M4 Sport" az országos nézettségi versenyben.

Az Ausztria elleni mérkőzés 1 733 987 nézőt, ezzel pedig 48,3 százalékos közönségarányt hozott, az Izland ellenit 1 976 045-en látták, ami 56,6 százalékos mutató; a Magyarország-Portugália összecsapás 2 318 043 nézője 61,3 százalékot jelent.

Ennek a mérkőzésnek a második negyvenöt perce volt a csoportkör legnézettebb félideje, 2 703 440 érdeklődővel, ami 65,9 százalékos közönségarányt jelent, az első három mérkőzés legnézettebb perce is ennek a viadalnak a hosszabbítására esett, 2 977 816, 70,2 százalékos közönségaránnyal.

Emlékeztetnek arra is: az utóbbi tíz évben egyedül a 2006-os vb-döntő, az Olaszország-Franciaország mérkőzés volt nézettebb a magyar-portugál összecsapásnál; azt 2 592 249-en látták, ami 54,9 százalékos közönségarányt jelentett az eseményt sugárzó RTL Klubnak. Az MTVA reményét fejezi ki, hogy a vasárnap esti, Belgium elleni mérkőzés a tíz évvel ezelőtti csúcsot is képes lesz megdönteni.

A közlemény szerint a szerdai mérkőzés több embert vonzott képernyők elé, mint a 2008-as és 2012-es Eb-döntő, a 2014-es vb-döntő vagy az utóbbi két olimpia bármely közvetítése és közel ugyanannyit, mint a 2010-es vb-döntő.

Egyben jelezték, hogy az M4 helyszíni stúdiójában továbbra is a meghosszabbított szerződésű Dárdai Pál lesz jelen szakértőként Molnár Mátyás műsorvezető mellett.

Az M4 Sport nézettsége mellett az m4sport.hu számai is csúcsot értek el a csoportkör alatt. A Magyarország-Portugália mérkőzés napján a közmédia teljes online portfoliójának elérése 315 125 volt. A legnagyobb konkurens user szám, azaz a legtöbb, egy adott pillanatban az online közvetítést nézők száma: 100 766 (az Ausztria - Izland meccsel együtt ez a szám: 102 489) - írják.

A közmédia online portfóliójában korábban soha nem volt ennyi helyszíni videós tartalom, mint amennyit Berkesi Judit vezetésével az utóbbi hetekben az m4sport.hu látogatói megtekinthettek. A magyar mérkőzés online nézettsége mellett ezek a tartalmak is rekord nézettséget értek el - áll a közleményben.

Mint írják, a televíziókészülékek mellett az internetes eszközökön is kábeltelevíziónyi nézőt vonzott az m4sport.hu közvetítése A közmédia online portfolióját szerdán 315 ezer valódi felhasználó kereste fel, ebből 190 ezren a Médiaklikket, 106 ezren pedig az m4sport.hu-t.

Minden bizonnyal a hazai internet "életében" rekordnak számít a magyar-portugál második félidejében mért adat, amikor 102 489 konkurens felhasználó figyelte adott pillanatban a válogatott mérkőzését - fogalmaznak.

Játékosaink életük legnagyobb mérkőzése és kihívása előtt állnak. Most van igazán szükség arra, hogy a magyar nézők az M4 Sport képernyője előtt támogassák válogatottunkat. Mindenki mutassa meg, hogy #veletekvagyunk! - bíztat az MTVA közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: