Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 29. 13:54, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Jótékonysági mérkőzésre kerül sor vasárnap Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.

A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban sorra kerülő esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a találkozón az akkori Danone-Honvéd csap össze a 90-es évek válogatottjával, és pályára lép többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és a betegségből lábadozó Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is.

„Benő temetésén fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy kosármeccsel emlékezzünk meg rá, és minden megkérdezett azonnal igent mondott” – jelentette ki Mészáros Lajos volt szövetségi kapitány, a Honvédnál korábbi edzője. „A 90-es évek óta összetartó ez a válogatott, jóban-rosszban együtt vagyunk. Sajnos most egy szomorú ok miatt gyűlünk össze, de természetesen mindenki ott lesz” – hangsúlyozta Gulyás Róbert. Góbi Henrik hozzáfűzte: „Bár nem teljesült Benő álma, hogy a gyermekeivel egy csapatban játsszon, de így valamennyit talán pótolhatunk belőle.”

A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen. A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett center 40 évesen, önkezével vetett véget életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, holttestét szeptemberben találták meg.

A csapatok keretei:

Danone-Honvéd:
Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Nagy Zoltán. Edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András, Kamarás György.

A 90-es évek válogatottja:
Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László, Halm Roland. Edzők: Patonay Imre, Rezák László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.