Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2011. November 29. 13:54, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Jótékonysági mérkőzésre kerül sor vasárnap Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.

A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban sorra kerülő esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a találkozón az akkori Danone-Honvéd csap össze a 90-es évek válogatottjával, és pályára lép többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és a betegségből lábadozó Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is.

„Benő temetésén fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy kosármeccsel emlékezzünk meg rá, és minden megkérdezett azonnal igent mondott” – jelentette ki Mészáros Lajos volt szövetségi kapitány, a Honvédnál korábbi edzője. „A 90-es évek óta összetartó ez a válogatott, jóban-rosszban együtt vagyunk. Sajnos most egy szomorú ok miatt gyűlünk össze, de természetesen mindenki ott lesz” – hangsúlyozta Gulyás Róbert. Góbi Henrik hozzáfűzte: „Bár nem teljesült Benő álma, hogy a gyermekeivel egy csapatban játsszon, de így valamennyit talán pótolhatunk belőle.”

A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen. A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett center 40 évesen, önkezével vetett véget életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, holttestét szeptemberben találták meg.

A csapatok keretei:

Danone-Honvéd:
Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Nagy Zoltán. Edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András, Kamarás György.

A 90-es évek válogatottja:
Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László, Halm Roland. Edzők: Patonay Imre, Rezák László.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.