Városlista
2019. október 22, kedd - Előd

Hírek

2010. Július 09. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Páva Zsolt közbenjárt – mediterrán növények díszítik Pécs főterét

Páva Zsolt közbenjárt – mediterrán növények díszítik Pécs főterét

A város klímáját elviselő, mégis mediterrán hangulatot sugárzó növényekkel díszítik fel Pécs főterét – jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. A növényeket abból az összegből vásárolják meg


Páva Zsolt szerint a tervezettnél hosszabb ideig kellett türelmesnek lenniük a pécsieknek, amíg a tér elkészült, elsősorban a sajátos, rossz időjárás és a kivitelezési problémák okozta csúszások miatt. Bár a pécsi közgyűlés folyamatosan módosította a tér átadási határidejét, kötbér érvényesítésére nem volt jogi lehetőség. Ennek ellenére Páva Zsolt személyes kérésére a kivitelező cég, a Bayer Center Kft. felajánlott 50 millió forintot a városnak.


A polgármester szerdán bejelentette, a pénz egy részét arra használja fel a város, hogy izgalmas, mediterrán növényekkel díszítse fel a Széchenyi teret, hogy még kellemesebb környezetben élvezhessék azt a pécsiek. Ez a polgármester szerint egy rendhagyó kárpótlás, amiért többet kellett várniuk az új térre.


Kertépítő tervezőkkel és mérnökökkel, valamint botanikus szakemberekkel egyeztettünk, hogy milyen, tipikusan mediterrán növényvilág mutatna a legjobban Pécs főterén, amely bírja a város sajátos klímáját is. Az ő tanácsaik alapján érkeznek majd a növények Olaszországból - mondta Páva Zsolt.


A több mint negyven darab, a Széchenyi térhez méltó terrakotta kaspókban babérmeggy, leander, valamint kenderpálma-, selyemmirtusz- és gránátalmafák lesznek, melyek mindegyike 2-3 méteres törzsmagasságú.


FH

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 14:04, hétfő | Belföld

Csökkent a hazai földgázfogyasztás

A hazai földgázfelhasználás 9883 millió köbméter volt tavaly, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben

2019. Október 21. 13:01, hétfő | Belföld

A gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja

A kibervédelem alapja a gyors reagálás a fenyegetésekre, és a szakemberek közötti hatékony együttműködés

2019. Október 21. 09:58, hétfő | Belföld

Tömegverekedés tört ki a ZTE-Honvéd meccs előtt

Ismeretlen tettesek ellen indult nyomozás Zalaegerszegen, ahol szombat délután 70-80 futballdrukker verekedett össze.

2019. Október 21. 08:46, hétfő | Belföld

Meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát munkaadók és önkormányzatok

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra,