Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Január 29. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Peckesen sétáló gorilla az új netes sztár

Peckesen sétáló gorilla az új netes sztár

Az internet új sztárja Ambam, a gorilla. A 21 éves, 220 kilós hím egyed egy brit vadasparkban él. Különlegessége pedig az, hogy gyakran két lábon járkál, mint az emberek. A gorillák a közlekedéshez mind a négy végtagjukat használják. C

Ambam ugyanakkor kitartó, gyakran parádézik két lábon. A tartása is olyan, mint az embereké. Arra is rájött, hogyha két lábon közlekedik, akkor a kezeivel több táplálékot tud magával vinni, a karjait nem kell járásra használnia.

Többen azon tanakodnak, hogy vajon Ambamnál evolúciós változásról beszélhetünk, vagy csupán arról, hogy a megtermett hím jóval okosabb társainál. A vadaspark gondozói elmondták, hogy a gorilla apja, és lánytestvére is a megszokottnál többször áll két lábra. Ám szerintük egyikük sem jár olyan ügyesen, mint Ambam.

A gorilla mutatványáról készült videó nagyon népszerű - felkerült a világhálóra is. Ezen jól látható, ahogy Ambam peckesen átvonul a mezőn, a kezében himbálva valamit. A klipet többmint 400ezren látták eddig. Csak az elmúlt héten 200 ezren kattintottak a videóra.

A kommentelők nem minden esetben esnek ámulatba a gorilla teljesítményétől. Volt, aki azt írta: hamarosan rendőruniformist adhatnak rá, hogy megállítsa az autósokat. Egy másik pedig azt írta: „mi ebben a különleges? George Bush éveken át mászkált így.”

metro.co.uk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.