Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Január 11. 06:41, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot

Pécsett megnyitották az Európa Kulturális Fővárosa (EKF)programsorozatot. 10-12 ezer ünneplőt vártak a városba. Az egy órás műsor a római kortól napjainkig eleveníti fel a baranyai megyeszékhely történetét. A megnyitóra a MÁV élmén

A miniszterelnök a megnyitó előtti nemzetközi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 2010-ben Pécs lesz Magyarország kirakata, amit Bajnai Gordon egyszerre tart lehetőségnek és felelősségnek.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt mondta: ugyan az előkészületek nem voltak zökkenőmentesek, de a lehetőségekhez képest a város felkészült a 2010-es évre. A polgármester úgy fogalmazott: a kulturális főváros ügye számunkra magyarok számára még egy fel nem fedezett terület, volt és úgy gondolom, hogy minden gond mellett ezt sikerült jól abszolválnunk".

Az EKF menedzsment központ egymillió látogatóval számol idén Pécsett, akiknek várhatóan 20-30 százaléka lesz külföldi, ők főként a partnervárosokból, osztrák, német és horvát területekről érkeznek majd.

A vendégeknek 350 kulturális programot kínálnak, amit mintegy 100 civil és további 80-100 regionális társprogram egészíti ki. A Hungarofest vezetője a nemzetközi sajtótájékoztatón megköszönte az európai országoknak a segítséget.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 19:15, szerda | Belföld

Holttestet találtak a Dunában a bősi vízerőműnél

A holttest fennakadt az erőműnél. A tűzoltókra azért volt szükség, hogy onnan kiemeljék.

2019. Július 17. 18:06, szerda | Belföld

Hat-hétszáz hajót várnak az idei Kékszalagra

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra – közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 18:00, szerda | Belföld

Csütörtökön rajtol az 51. Kékszalag Nagydíj, 600- 700 hajót várnak

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra - közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 17:35, szerda | Belföld

Szeretnél letekerni a Balatonra? Jó hírünk van!

Hamarosan indul a Budapest-Balaton kerékpárút kivitelezése. A nyomvonal érinteni fogja az etyeki borvidéket, a Velencei-tavat, Székesfehérvárt, majd Balatonakarattyán csatlakozik a Balatoni Bringakörhöz.