Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2012. Április 17. 11:30, kedd | Helyi sport
Forrás: gyorietokc.hu

Példátlan összefogás a BL-döntő közvetítéséért, Lájkolj a BL-döntőért!

Példátlan összefogás a BL-döntő közvetítéséért, Lájkolj a BL-döntőért!

Idén májusban három év után ismét BL-döntőt játszhat a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. és ideális esetben magától értetődő lenne, hogy minden magyar szurkoló láthassa a Podgorica elleni finálét.

A Magyar Kézilabda Szövetség, valamint a BL-résztvevő magyar klubok közös akciót indítottak annak érdekében, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a magyar érdekeltségű kézilabda BL-mérkőzéseket, így már a Győr Podgorica elleni májusi BL-döntőjét is.

Ennek jegyében a felek közös levelet írtak az Európai Kézilabda Szövetségnek, valamint a minél hatékonyabb mozgósítás érdekében létrehoztak egy Facebook-profilt, és minden kézilabdabarátot arra kérnek, hogy csatlakozzon az akcióhoz az alábbi linken: http://www.facebook.com/lajkoljabldontoert

A Magyar Kézilabda Szövetség, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged közös nyílt levele:

„Tisztelt Európai Kézilabda Szövetség!

Az érintett magyar klubok és a magyar kézilabdabarátok 2011 tavaszán nehéz helyzetbe kerültek, amikor az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett a rendkívül szűk elérésű DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női Bajnokok Ligája közvetítési joga.

Ezzel olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen „láthatatlanná” vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű, ugyanakkor klubcsapataink és válogatottjaink eredményességük alapján a világ közvetlen élvonalába tartoznak.

A kézilabda Magyarországon államilag is kiemelten támogatott sportág, eredményessége és népszerűsége révén a csapatok és a sportolók mérkőzései össz-nemzeti ügynek számítanak. Az országos csatornákon sugárzott találkozók iránti érdeklődés óriási, elég, ha a magyar férfiválogatott Európa-bajnoki találkozóinak televíziós nézettségi adatait vesszük alapul: a mérkőzésekre az országosan elérhető m1 csatornán átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak. Ezzel szemben a BL-mérkőzéseket jelenleg kizárólagosan sugárzó csatorna kézilabda nézettsége töredéke az országszerte nézhető televízióadók adatainak.

Férfi Európa-bajnokság:
Dátum
Mérkőzés
Nézettség, RCH
2012. január 16.
Magyarország-Oroszország
1.481.919
2012. január 18.
Magyarország-Spanyolország
1.563.859
2012. január 20.
Magyarország-Franciaország
1.732.174
2012. január 22.
Magyarország-Izland
1.133.786
2012. január 24.
Magyarország-Szlovénia
1.721.398
2012. január 25.
Magyarország-Horvátország
1.520.208
Forrás: AGB Nielsen

Férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, DigiSport:
Dátum
Mérkőzés
Nézettség, RCH
2012. március 25.
MKB Veszprém KC-Reale Ademar León
175.718
Forrás: AGB Nielsen

Jelen levéllel a Magyar Kézilabda Szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok arra kérik az Európai Kézilabda Szövetséget: tegyen érdemi lépéseket annak érdekében, hogy a magyar érdekeltségű európai kupamérkőzéseket olyan televíziós csatorna sugározza Magyarországon, amely a tv-nézők legszélesebb köre számára elérhető.

Levelünknek kiemelt aktualitást kölcsönöz, hogy egy magyar kézilabda csapatnak lehetősége nyílik arra, hogy megnyerje a legrangosabb európai kupát. Ezért első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy az idei BL-döntő mindkét mérkőzése (Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica, május 5/6 és a Buducsnoszt Podgorica - Győri Audi ETO KC, május 12/13) országos elérhetőségű csatornán (is) látható legyen hazánkban, hiszen meggyőződésünk, hogy ilyen élménytől nem lehet megfosztani a magyarok millióit, és ez az EHF-nek, illetve a Bajnokok Ligája-sorozat szponzorainak sem állhat érdekében.

Budapest-Győr-Szeged-Veszprém, 2012. április 11.

Válaszukat várva,
Üdvözlettel,

Vetési Iván
elnök
Magyar Kézilabda Szövetség

Hajnal Csaba
ügyvezető
MKB Veszprém KC

Kelecsényi Ernő
elnök
Győri AUDI ETO KC

Mezei Richárd
vezérigazgató
Pick Szeged

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 23:28, péntek | Sport

Versenyzői rutinja a Top15-be repítette Gender Tamás Juniort!

Gender Tamás Junior a WSK - Open Series International Circuit La Conca - OKJ kategóriában 2024.05.07-11. között versenyzett.

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 13:18, péntek | Bulvár

Elpusztult a világ leghíresebb mémkutyája, Kaboszu

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.

2024. Május 24. 13:17, péntek | Életmód

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.