Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Október 11. 09:00, szerda | Belföld

Pély Barna, Keresztes Ildikó és Myrtill is fellép a Kürtőskalács Fesztiválon

Pély Barna, Keresztes Ildikó és Myrtill is fellép a Kürtőskalács Fesztiválon

5. éve rendezik meg idén a Kürtőskalács Fesztivál Budapesten. A programot, a XII. kerületi fás, ligetes, hangulatos Gesztenyés kertben rendezik meg 2017. október 13-15 között.

Immár 5 éve, hogy a Kürtőskalács Fesztivál tervezésében két dolgot tartunk szem előtt: hogy minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében a hagyományos parázson sült kürtőskalács csodavilágába kalauzoljuk az érdeklődőket.

"A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készítünk rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintolleranciával élők számára, valamint a kísérletező kedvűeknek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket ajánlunk." - Írják a szervezők.

Nagykoncertek, közönség kedvencek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerek pályázatok, közösségi jótékonysági kürtőskalács készítés (Kürtős Kaland), kézműves vásár és mesterség bemutatók - egyszóval lesz minden, ami egy igazi hagyományörző, családi rendezvényhez szükséges.

Idén is több tematikus helyszíne és programja lesz a fesztiválnak, két színpaddal.
A Gyermekligetben megidézzük az édes gyermekkor idilli világát, amikor a nagymamával együtt sütöttünk-föztünk otthon a konyhában, itt találjátok majd a Csináld Magad! kürtőskalács készítő standot is, de lesznek interaktív játékok is.

Már hagyományos eleme a fesztiválnak a Faszénen Sült Ételek Udvara, amelyet idén szintén kibővített formában tervezünk, és nagyobb helyen, itt kap helyet a kisszínpad is, amelyen utcazene és grill bemutatók váltják egymást.

A szombati nap attrakciója a Nagy Közös Sütés, idén még nagyobb kalandra invitáljuk a közösségi kürtőskalács készítésre benevező csapatokat, így az 5. Kürtőskalács Fesztiválon ezt a programot átneveztük Kürtős Kaland–nak.
Az idei fesztivál szlogenje: Kürtőskalács = Kürtős Kaland!

A rendezvény fővédnöke: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
Házigazda: Berecz István

A szervezők szeretettel, szívvel-lélekkel várnak Benneteket, családotokat, szomszédotokatját, rokonaitokat és barátaitokat egy élményteli édes hétvégére.

A fesztivál részletes programját itt olvahatják: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/program

Forrás: kurtoskalacsfesztival.hu facebook.com/KurtoskalacsFesztival

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.