Városlista
2021. július 31, szombat - Oszkár

Hírek

2017. December 20. 08:26, szerda | Belföld

Penészes hentesárúra tettek szert egy budapesti piacon

Penészes hentesárúra tettek szert egy budapesti piacon

Lejárt szavatosságú és jelöletlen húsokat foglalt le a Nébih a Fény utcai piac egyik húsboltjában. Az üzlet működését egy időre felfüggesztették, több mint 3 tonna húst pedig megsemmisítettek.

A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be - írta közleményében a hivatal.

A Nébih szakemberei a lejárt, penészes és nem hűtőben tartott húsok mellett óriási rendetlenséget tapasztaltak a budapesti piac boltjában; a kézmosóban szemeteszsákokat találtak. A bolt tulajdonosai a dokumentációt sem tartották fontosnak: több, nem nyomonkövethető élelmiszert is próbáltak eladni.

Ezen élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt összesen több mint 3,2 tonna termék forgalomból való kivonását, forgalmazásának megtiltását és megsemmisítését rendelte el a Nébih.

A hatóság a feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kereskedelmi egység tevékenységét.

Forrás: origo.hu

Kép: NÉBIH

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 13:35, péntek | Belföld

Szállás.hu: Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői a nyáron

Magyarországon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében, Csehországban Karlovy Vary, Romániában pedig a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb a foglalások alapján.

2021. Július 30. 12:45, péntek | Belföld

Hamisítványokat is árultak az labdarugó-Európa-bajnokságon

Hamisítványokat is árultak a 2021-es labarugó-Európa-bajnokságon - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel közös közleményben.

2021. Július 30. 10:35, péntek | Belföld

KSH: májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek.

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest.

2021. Július 30. 09:32, péntek | Belföld

Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-átkelőnél

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken péntek délelőtt - közölte a rendőrség honlapján.