Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. December 08. 07:51, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Penészes pénz miatt hosszú órákba telt egy kínai milliomos számlanyitása

Penészes pénz miatt hosszú órákba telt egy kínai milliomos számlanyitása

Ötmillió jüannal, vagyis körülbelül 225 millió forinttal állított be a kínai Szecsuan tartomány kisvárosának bankjába egy férfi, mert úgy döntött: számlát nyit.

Az alkalmazottak akkor még nem tudták, hogy a nedves, penészes bankjegyek gépi átszámolása hét órába fog telni és még hajszárítót is kell szerezniük hozzá.

A helyi média beszámolója szerint a Li nevű férfi ebéd után húzott sorszámot a Kínai Mezőgazdasági Bank Töjang városi helyi fiókjában és nyolc csomagban, kötegelve adta át az egyenként 4500 forintot érő százjüanosokat. A hatalmas summa többszöri átszámolásához délután 1 órakor kezdtek az alkalmazottak, a feladat elvégzéshez valamennyi szabad pénzszámláló masinájukat bevetették. Balszerencséjükre azonban közülük egy, a túlzott igénybevételtől felmondta a szolgálatot.

Az ügyfélfogadók elmondták, normális körülmények között nagyjából 3 óra alatt végezniük kellett volna a munkával, de az összeragadt bankók körültekintő szétválasztása és szárításuk miatt végül csak este nyolc után húzhatták le a rolót.

A helyi média sem az illető milliomos kilétét nem fedte fel, sem azt nem derítette ki, hogy hol őrizte a pénzét, s miért éppen most döntött a számlanyitás mellett.

A hétfői sajtójelentés felidéz egy másik, májusi különleges banki esetet is. Akkor Sanghajban egy buddhista szerzetes egy háztartási gépeket forgalmazó üzletbe 200 ezer darab pénzérmével tért be. A kolostor számára vásárolni tervezett vízmelegítő ellenértékét 13 órán át számolták. Az 10 fenesek, vagyis a jüan egy tized részét érő érmék súlya állítólag 716 kilogramm volt.

Címkék: kína, számlanyitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.