Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 10. 05:30, csütörtök | Belföld

Pénteken nyit Budapest tengerpartja

Pénteken nyit Budapest tengerpartja

Május 11-től végérvényesen beindul a nyári strandszezon, és megnyit Budapest tengerpartja.

Magyarország legnagyobb és legmenőbb strandja, a Lupa-tó, ami a tavaly óta elvégzett számos bővítéssel, újítással, szépítéssel immár Európa legvonzóbb tengerparti strandjaival is simán versenyre kelhet.

A Lupa-tavon találhatunk olcsóbb árfekvésű, de minőségi strandot, az Öböl Strandot, valamint a Prémium Beachet, különböző látogatói csoportokat megcélzó szolgáltatásokkal, családi stranddal, sport beach-csel, a bulizósabb strandolókat a Long Island elnevezésű félsziget vízparti klubjai várják, de lesz VIP rész is bérelhető privát beach-ekkel és Costes Beach Clubbal... és ez még csak egy kis ízelítő.

Pár éve még egy lázálomnak tűnt, hogy Budapestet a tengerparti városok sorában emlegessék, 2017-ben azonban már láthattuk, hogy e fura elképzelésből igencsak formálódik valami.

Aki tavaly megdöbbenve nézte, hogy egy kimerült bányatóból egy tengerparti beach-eket idéző kényelmes, biztonságos és szolgáltatásokban gazdag strandot lehet varázsolni, az idén még jobban meg fog döbbenni, ugyanis hamarosan megnyitja kapuit a Lupa-tó, a korábbaikhoz képest is látványos fejlesztésekkel.

Budapest északi határában egy 100 hektáros területen található a kristálytiszta vizű Lupa-tó, ami ma már Magyarország legnagyobb egybefüggő strandja, minden igényt kielégítve, amit csak el lehet képzelni. A Lupa-tó – mint már tavaly is – két strandból áll, azonban időközben ezek területe megnőtt és már összesen 10.000 fő befogadására képes.

A kisebb, az ún. Öböl Strand, ami 2.500 strandolót tud egyszerre befogadni, árfekvésében olcsóbb, mint a nagyobb területen lévő Prémium Beach, ahol akár 7.500 vendég is elfér. Összesen 2,5 km-nyi strandolható partszakasz, 500 napernyő és 800 napágy várja Budapest határától 2 kilométerre a felhőtlenül pihenni vágyókat.

A Lupa-tó egy komplex élményt kínál a nyári napokon, legyen az csak egy sima, csobbanással összekötött napfürdőzés, közös családi strandolás, de bő választékot találnak a vízi, - és strandportok szerelmesei vagy akár egy csillagfényes vízparti vacsorát is elkölthetünk a Lupa-tó mellett. Ráadásul május 31-ig előszezon áron. És még egy nagyvonalú kedvezménnyel startol a hely, ugyanis az indulástól egy hétig (május 11-18 között) a belépőjegy árát le is fogyaszthatjuk a Lupán.

Az Öböl Strand a tavalyihoz képest nagyot fejlődött, ma már a legjobb fővárosi strandok kínálatával vetekedő szolgáltatásokkal, de természetes vízzel, homokos parttal és sokkal kedvezőbb áron várja a vendégeket.

A Lupa Prémium Beach fehérhomokos, karibi feelinget idéző strandja viszont már nemzetközi mércével mérve is kimagasló szolgáltatásokat nyújt, és az is biztos, hogy széles e hazában nincs hozzá fogható.

Népszerűek a privát beachek is, azaz bérelhető szeparált luxi egységek a vízparton és a látványvilágot különböző díszletelemek is színesítik.

A Prémium Beachen belül egyedi, ide gyártott eszközökből álló, hangulatos játszótér, valamint mellette egy a mélyvíztől elzárt gyerek strand rész, a „Kid's Beach" várja a kisebb gyerekkel érkező családokat. Bővült a családi strandolásra biztosított tér is és a játszótéren túl, vízi kalandpark, trambulinpark, "vízi dodzsem" és ugrálóvár is csalogatja az apróságokat.

Épült egy hatalmas, úgynevezett Szaniterház is, az emeletén egy bárki által szabadon használható közösségi irodával, ha valakire épp a strandolás közben jön rá a dolgozhatnék. Mi több, a tó partján lesznek „rendezvényterek" is, amelyek ideálisak esküvői vagy céges bulikra.

A Long Island-re keresztelt 500 méter hosszú félsziget a bulisabb-lazább strandolókat várja, ételt-italt kínáló, saját partszakasszal rendelkező beach club-okkal, sunset partyk-kal, napozó stégekkel.


Gasztronómia

Bővült a Lupa vendéglátása is. A két strandon összesen 23 vendéglátóegység szolgálja a látogatókat a hamburgerestől a Costes-ig, köztük cukrászda, lángosos, pizzás, halas, gyros-os BBQ, magyaros ételek, fagylalt...mi szem-szájnak kellemes.

A prémium részen különösen erős a gasztronómiai kínálat: míg az Öböl Strandon elsősorban hagyományos strandbüféket találunk, a Prémium Beach "gasztrosétányán" egyszerre megtalálhatóak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, amiért akár külön is érdemes ebédre vagy vacsorára kilátogatni.


Sport, minden mennyiségben

Itt van például az ország egyik legnagyobb vízi kalandparkja és a közép-európai régió legnagyobb wakeboard centruma is, ahol egy 6 pontos, egy 5 pontos és két db 2 pontos pályával várják a műfaj szerelmeseit. Emellett strand vízilabda, búvárcentrum, SUP, surf, meg persze a különböző evezős és vitorlás ágak is elérhetőek lesznek.

Készpénzmentes fizetés

A nagyobb fesztiválokon már megszokott és bevált készpénzmentes fizetési rendszer működik a Lupa-tónál is. Egyrészt lehet fizetni a karszalag chipjével, ahol az előre feltöltött egyenlegből gazdálkodhatunk, de természetesen bankkártyával is lehet majd fizetni.

Főkép: Hirling Bálint - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni