Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 14. 08:00, csütörtök | Sport

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Már csak egyet kell aludnunk a Puskás Ferenc Stadion nyitómeccséig. Bár egy labdarúgó-mérkőzés az új aréna első hivatalos eseménye, de a létesítmény több mint stadion. Kulturális rendezvényeknek is otthona lehet.

Így volt ez a régi Népstadionban is, ahol hazai és külföldi sztárok léptek fel a hatvan év alatt, a Queentől az Omegán át a Három tenorig. A stadion állapota azonban a 2000-es évekre leromlott. Péntektől ez is megváltozik – közölte az M1 Híradója.

Zsúfolásig megtelt a Népstadion 1990-ben, több mint nyolcvanezer ember volt kíváncsi az Illés-koncertre. Hasonlóan lenyűgöző volt a látvány egy évtizeddel később, 2001-ben az Illés, a Metró és az Omega együttessel közösen lépett fel a Népstadionban, ismét telt ház előtt. A zenekar legmeghatározóbb pillanatai voltak ezek.

A Népstadion a nagy visszatérések helyszíne is volt, például a Neoton Família hosszú kihagyás után 2005-ben itt adott újra koncertet.

Szinte lehetetlen felsorolni hány énekes és együttes lépett fel az évtizedek alatt a Népstadionban, és nemcsak hazaiak, hanem világsztárok is. Bezárása óta nincs Magyarországon hozzá mérhető állandó koncerttér, ezért a legnagyobb nevek európai turnéi is többnyire elkerülték Budapestet, mert egyszerűen nem volt megfelelő helyszín. Péntektől azonban a Puskás stadion átadásával ismét lesz.

Az új épület mindenben megfelel a kor követelményeinek, ugyanakkor megőrizte elődje stílusjegyeit is. Multifunkcionális élményaréna, amely egyszerre alkalmas nagyszabású koncertek, de akár Bajnokok Ligája és Európa-liga döntőjének megrendezésére is. Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes szerint a létesítménnyel új korszak kezdődik.

A 2016-ban elbontott épület számos nagy mérkőzésnek és koncertnek adott otthont. A pilonok és a toronyépület mellett – amelyben múzeum üzemel majd – a 2002-ben Puskás Ferenc (†79) nevét felvevő létesítmény elbontott betonját beépítették az új arénába. Érdekesség, hogy az új futballpálya középkezdéshez kijelölt pontja milliméterre megegyezik a régiével, vagyis Szalai Ádám (31) vagy bárki más ugyanott végezheti majd el a kezdőrúgást, mint annak idején Puskás Ferenc vagy Albert Flórián (†70).

Az egykori Népstadiont 2016-ban bontották le, a formai elemeiben hasonló, de korszerű Puskás Ferenc Stadiont november 15-én, pénteken a Magyarország–Uruguay nyitómérkőzéssel avatják fel telt ház előtt.

Forrás: hirado.hu, blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.