Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. November 14. 08:00, csütörtök | Sport

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Már csak egyet kell aludnunk a Puskás Ferenc Stadion nyitómeccséig. Bár egy labdarúgó-mérkőzés az új aréna első hivatalos eseménye, de a létesítmény több mint stadion. Kulturális rendezvényeknek is otthona lehet.

Így volt ez a régi Népstadionban is, ahol hazai és külföldi sztárok léptek fel a hatvan év alatt, a Queentől az Omegán át a Három tenorig. A stadion állapota azonban a 2000-es évekre leromlott. Péntektől ez is megváltozik – közölte az M1 Híradója.

Zsúfolásig megtelt a Népstadion 1990-ben, több mint nyolcvanezer ember volt kíváncsi az Illés-koncertre. Hasonlóan lenyűgöző volt a látvány egy évtizeddel később, 2001-ben az Illés, a Metró és az Omega együttessel közösen lépett fel a Népstadionban, ismét telt ház előtt. A zenekar legmeghatározóbb pillanatai voltak ezek.

A Népstadion a nagy visszatérések helyszíne is volt, például a Neoton Família hosszú kihagyás után 2005-ben itt adott újra koncertet.

Szinte lehetetlen felsorolni hány énekes és együttes lépett fel az évtizedek alatt a Népstadionban, és nemcsak hazaiak, hanem világsztárok is. Bezárása óta nincs Magyarországon hozzá mérhető állandó koncerttér, ezért a legnagyobb nevek európai turnéi is többnyire elkerülték Budapestet, mert egyszerűen nem volt megfelelő helyszín. Péntektől azonban a Puskás stadion átadásával ismét lesz.

Az új épület mindenben megfelel a kor követelményeinek, ugyanakkor megőrizte elődje stílusjegyeit is. Multifunkcionális élményaréna, amely egyszerre alkalmas nagyszabású koncertek, de akár Bajnokok Ligája és Európa-liga döntőjének megrendezésére is. Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes szerint a létesítménnyel új korszak kezdődik.

A 2016-ban elbontott épület számos nagy mérkőzésnek és koncertnek adott otthont. A pilonok és a toronyépület mellett – amelyben múzeum üzemel majd – a 2002-ben Puskás Ferenc (†79) nevét felvevő létesítmény elbontott betonját beépítették az új arénába. Érdekesség, hogy az új futballpálya középkezdéshez kijelölt pontja milliméterre megegyezik a régiével, vagyis Szalai Ádám (31) vagy bárki más ugyanott végezheti majd el a kezdőrúgást, mint annak idején Puskás Ferenc vagy Albert Flórián (†70).

Az egykori Népstadiont 2016-ban bontották le, a formai elemeiben hasonló, de korszerű Puskás Ferenc Stadiont november 15-én, pénteken a Magyarország–Uruguay nyitómérkőzéssel avatják fel telt ház előtt.

Forrás: hirado.hu, blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 14:40, péntek | Sport

Rally: Csak önfeledt száguldás lesz

A 3-Städte rali után nem sokkal ismét versenyautóba ül Juhász Csabi. Most viszont a régi navigátora Juhász Pisti fogja diktálni az itinert a 23. Mikulás Ralin, és egy számára új autót is kipróbál majd.

2019. December 06. 10:00, péntek | Sport

Szobrot kaphat Madridban a futballsztár

A Mundo Deportivo értesülései szerint a hatszoros aranylabdás argentin Lionel Messi is bekerülhet a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) madridi hírességek csarnokába.

2019. December 05. 15:07, csütörtök | Sport

Leclerc vezeti a magyar autósport-rajongók népszerűségi listáját

A Forma-1-es versenyzők közül a monacói Charles Leclerc, míg a csapatok között a Ferrari a legnépszerűbb az autósport iránt érdeklődő magyarok körében, akik más versenysorozatokat is egyre nagyobb számban követnek

2019. December 05. 08:31, csütörtök | Sport

A magyar úszósport 1000. világversenyes érméjért versenyeznek a legnagyobbak

Csütörtökön ismét medencébe ugranak a legnagyobb magyar sport sztárok.