Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 14. 08:00, csütörtök | Sport

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Pénteken nyitja meg kapuit a megújult Puskás Ferenc Stadion

Már csak egyet kell aludnunk a Puskás Ferenc Stadion nyitómeccséig. Bár egy labdarúgó-mérkőzés az új aréna első hivatalos eseménye, de a létesítmény több mint stadion. Kulturális rendezvényeknek is otthona lehet.

Így volt ez a régi Népstadionban is, ahol hazai és külföldi sztárok léptek fel a hatvan év alatt, a Queentől az Omegán át a Három tenorig. A stadion állapota azonban a 2000-es évekre leromlott. Péntektől ez is megváltozik – közölte az M1 Híradója.

Zsúfolásig megtelt a Népstadion 1990-ben, több mint nyolcvanezer ember volt kíváncsi az Illés-koncertre. Hasonlóan lenyűgöző volt a látvány egy évtizeddel később, 2001-ben az Illés, a Metró és az Omega együttessel közösen lépett fel a Népstadionban, ismét telt ház előtt. A zenekar legmeghatározóbb pillanatai voltak ezek.

A Népstadion a nagy visszatérések helyszíne is volt, például a Neoton Família hosszú kihagyás után 2005-ben itt adott újra koncertet.

Szinte lehetetlen felsorolni hány énekes és együttes lépett fel az évtizedek alatt a Népstadionban, és nemcsak hazaiak, hanem világsztárok is. Bezárása óta nincs Magyarországon hozzá mérhető állandó koncerttér, ezért a legnagyobb nevek európai turnéi is többnyire elkerülték Budapestet, mert egyszerűen nem volt megfelelő helyszín. Péntektől azonban a Puskás stadion átadásával ismét lesz.

Az új épület mindenben megfelel a kor követelményeinek, ugyanakkor megőrizte elődje stílusjegyeit is. Multifunkcionális élményaréna, amely egyszerre alkalmas nagyszabású koncertek, de akár Bajnokok Ligája és Európa-liga döntőjének megrendezésére is. Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes szerint a létesítménnyel új korszak kezdődik.

A 2016-ban elbontott épület számos nagy mérkőzésnek és koncertnek adott otthont. A pilonok és a toronyépület mellett – amelyben múzeum üzemel majd – a 2002-ben Puskás Ferenc (†79) nevét felvevő létesítmény elbontott betonját beépítették az új arénába. Érdekesség, hogy az új futballpálya középkezdéshez kijelölt pontja milliméterre megegyezik a régiével, vagyis Szalai Ádám (31) vagy bárki más ugyanott végezheti majd el a kezdőrúgást, mint annak idején Puskás Ferenc vagy Albert Flórián (†70).

Az egykori Népstadiont 2016-ban bontották le, a formai elemeiben hasonló, de korszerű Puskás Ferenc Stadiont november 15-én, pénteken a Magyarország–Uruguay nyitómérkőzéssel avatják fel telt ház előtt.

Forrás: hirado.hu, blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.