Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 23. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Pénteken nyílik a Megyei Őszi Tárlat

Pénteken nyílik a Megyei Őszi Tárlat

A 2010. évi megyei tárlatra 66 alkotó 125 művet nyújtott be. A beérkezett alkotásokat a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által delegált szakmai zsűri bírálta el. A zsűri válogatása után 41 alkotó mintegy 49 műve kerül kiállít

1994 óta, tehát immár sokéves hagyományt folytatva nyílik meg szeptember 24-én, pénteken 17.00 órakor a 2010. évi Megyei Őszi Tárlat Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban. A szakmai zsűri 41 művésztől válogatott anyagot a kiállításra, amelyet október 8-ig tekinthetnek meg az érdeklődők, hétköznapokon 14-19.00 óráig, szombaton 14-16.00 óra között, vasárnap szünnap.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke köszönti a látogatókat, majd P. Szabó Ernő művészettörténész nyitja meg a tárlatot.
Az ünnepélyes megnyitó során 8 művészt részesít díjazásban zsűri. A fődíjat hagyományosan a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat adja, de díjat ajánlott fel Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár és Csorna város, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ.

A szakmai zsűri véleménye:

A válogatásnál a zsűri a szempontjai között fő célként szerepelt, hogy a kiállításra szánt kollekció minél jobban visszaadja azt a műfaji, technikai és stiláris sokszínűséget, amely a pályázatra beérkezett alkotásokat jellemezte, ugyanakkor a megye minden régiója jelen legyen a kiállításon.
A beérkezett munkák a hagyományos technikától a legújabb digitális eljárásig széles skálán mozognak, mind a figurális, mind pedig az absztrakt művészet területén. Volt olyan alkotás, amelyet azért kellett kizsűrizni, mert nem tartozik az autonóm képzőművészethez, noha alkotói kvalitásai miatt szívesen beválogattuk volna. Itt a népi iparművészet témakörébe tartozó kerámiákra gondolok. Reméljük, hogy a jövőre nézve további ösztönzést ad a tárlat, mind a művészek, mind pedig a díjfelajánlók számára, akik ezután is szívesen támogatják majd a kiemelkedő művészeti alkotásokat.

A rendezvény meghívója: http://www.gymsmo.hu/index_portal.php?hlid=7133


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.