Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 22. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Perbeszédverseny - A legjobb munkajogi bíró-jelölt Győrben tanul

Perbeszédverseny - A legjobb munkajogi bíró-jelölt Győrben tanul

Nyolc hazai egyetem jogi karának hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a VII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyen, amelyet a győri Széchenyi István E

- A karokat háromfős csapatok képviselték. Először a perbeli pozíciókat sorsolták ki. Akkor dőlt el, hogy ki jelenik meg a felperes, az alperes, illetve a bíró szerepében - mondta Szalay Gyula, a rendező egyetem állam- és jogtudományi karának dékánja.
A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg, amelyek a versenyszféra munkajogából kerültek ki. Az értékeléskor mind a helyes munkajogi megoldás, mind az előadás minősége és a retorikai képességek komoly súllyal estek latba.
- A verseny célja, hogy fejlődjön a hallgatók beszéd- és vitakészsége. A jogász-jelöltek jövőbeni pályája során fontos, hogy tudjanak világosan, a hatályos jogszabályokra alapozva logikusan érvelni - vázolta a hátteret dr. Ferencz Jácint egyetemi tanársegéd, a verseny főszervezője. A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc llam- és Jogtudományi Kara az elmúlt évben összetettben megnyerte a VI. országos Munkajogi perbeszédversenyt, ezzel szerzett jogot arra, hogy az ez évi vetélkedés házigazdája legyen. Emellett tavaly a legjobb bíró és alperes is győri joghallgató volt.
A VII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny összetett első helyét a Szegedi Tudományegyetem szerezte meg, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata végzett, a rendező győri Széchenyi István Egyetem jogász-jelöltjei a harmadikak lettek. A legjobb alperes a szegedi Hajdú Dóra, a legjobb bíró érettségizett, a győri egyetem jogi karán tanuló Sipos Dóra lett. A legjobb felperesi címet Stenger Natália, szegedi joghallgató kapta.
A sikeresen szereplő győri csapat tagjai közül Sipos Dóra a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnáziumból, Konrád László a győri Révai Gimnáziumból, Pongrácz Alex a győri Móra Ferenc Középiskolából jött a győri egyetem jogász szakára.
A szervezésben és megrendezésben főszponzorként a győri, munkaerő-kölcsönzéssel és diákmunka-szervezéssel foglalkozó Pannon-Work támogatta a perbeszédversenyt, az orak.hu és a CompLex Kiadó értékes díjakat ajánlott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.