Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2010. Július 09. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Peren kívül egyeznének meg a postásokkal

Peren kívül egyeznének meg a postásokkal

A tavalyi sztrájk után elbocsátott kézbesítők munkaviszonyának helyreállításáról egyeztet a szakszervezettel a Magyar Posta új vezetése – írja a Magyar Nemzet.

Az állami cég a lapot úgy tájékoztatta, hogy felülvizsgálták a 29 postás rendkívüli felmondását, és szeretnének velük peren kívül megállapodni a munkajogi kártalanításról is. Az érdekképviselet tavaly decemberben hirdetett sztrájkot azért, hogy a posta dolgozói egyszeri százezer forintot kapjanak a cég értékesített ingatlanjainak bevételéből. Az akció után a posta - egy elsőfokú ítéletre hivatkozva - jogellenes sztrájk szervezése miatt 29 dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte, 120 sztrájkolót pedig figyelmeztetésben részesített.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 17:50, péntek | Belföld

Továbbra is zajlik az országos strandfejlesztési program

Folytatódik az idén a strandfejlesztési program, amelynek keretében közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újulhat meg.

2020. Február 28. 17:09, péntek | Belföld

Idén július 2-án rajtol a Kékszalag

Idén az elmúlt évekhez képest korábban, július 2-án, csütörtökön rajtol az 52. Kékszalag Nagydíj.

2020. Február 28. 15:07, péntek | Belföld

Márciustól változik a gyermekkel való kapcsolattartás szabályozása

Március elsejétől a járásbírósághoz kell fordulni, ha a szülők valamelyike megszegi a gyermekkel való kapcsolattartást szabályozó határozatot

2020. Február 28. 15:06, péntek | Belföld

Online felület nyílt a diákok külföldi nyelvtanulási programjának

Már lehet online pályázniuk a külföldi nyelvtanulási programra diákoknak és iskolai csoportoknak – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken.