Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2011. Augusztus 03. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír/MTI

Letaglózó bírság: milliárdos büntetést róttak ki a győri fémkereskedőre

Letaglózó bírság: milliárdos büntetést róttak ki a győri fémkereskedőre

Több mint 1,6 milliárd forintra bírságolt a Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság egy győri vállalkozást, amely engedély nélkül végzett fémkereskedelmi tevékenységet.

A gazdálkodó fémkereskedelmi engedély iránti kérelmét a Győr megyei igazgatóság - áprilisban jogerőssé vált döntésével - elutasította, mivel a vállalkozás az úgynevezett fémtörvényben meghatározott feltételeknek nem felelt meg, az abban meghatározott követelményeket nem teljesítette - olvasható a NAV közleményében.

Az utóellenőrzés során azonban kiderült, hogy a gazdálkodó a jogerős határozat ellenére tovább folytatta tevékenységét, és bizonyíthatóan több mint 300 millió forint piaci értékű fémkereskedelmi anyagot értékesített. Az igazgatóság az engedély nélkül eladott anyag piaci értékének ötszörösét szabta ki bírságként, azaz több mint 1,6 milliárd forint megfizetését írta elő.

A bírság kiszabásával egyidejűleg a vállalkozás bankszámláival, ingatlanjaival kapcsolatban a pénzügyőri igazgatóság biztosítási intézkedéseket tett.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 06:00, csütörtök | Külföld

Ellenőrzik az oltóhelyeket a jogosulatlan páciensek kiszűrésére Romániában

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el az oltóközpontokban, miután kiderült, hogy több mint ezerháromszáz személy jogosulatlanul, soron kívül oltatta be magát.

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Belföld

Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zalában

Mintegy ezerkétszáz éves, Karoling kori kard került elő decemberben a Zala megyei Murakeresztúr határában; a Magyarországon egyedüli leletet szerdán mutatták be Nagykanizsán a sajtó képviselőinek.

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Külföld

Hollandiában 130 embert tartóztattak le a kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

A zavargások nyomán további 130, főleg fiatalt vettek őrizetbe a holland hatóságok szerdára virradó éjszaka a koronavírus-járvány lassítása érdekében bevezetett kijárási tilalom elleni tüntetések miatt

2021. Január 28. 05:00, csütörtök | Belföld

Több százmilliós pénzmosás ügyében ítéltek el tíz embert

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Székesfehérvári Törvényszék - első fokon, részben jogerősen - különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette és további bűncselekmények miatt ítélt el tíz embert;