Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Január 21. 05:00, hétfő | Helyi

Lezárult a gazdálkodj okosan kampány

Lezárult a gazdálkodj okosan kampány

Január 18-án pénteken rendezték meg a „Gazdákodj okosan” projekt zárórendezvényét. A kezdeményezés célja a lakossági energia- és vízfelhasználás csökkentése, a saját energia- és vízfogyasztás környezeti hatásainak tudatosítá

Elsősorban a 6- 12 éves korosztályt célozták meg a kampánnyal, hogy az új generáció nevelésével egy környezettudatosabb jövőt építhessünk. A projekt 2012 február elsején kezdődött és megvalósítására a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 6.1.0/B pályázatának köszönhetően kerülhetett sor.A program keretein belül a DUE együttműködésével iskolarádiókban is hirdették a kampányt, valamint egy alkotói pályázaton belül több mint 500 alkotás érkezett víz- és energiatakarékosság témában. A legérdekesebb pályaművekből egy kalendárium is készült. Egy interaktív honlapot is elindítottak a kapmányon belül, aminek a mai napig már több mint 30.000 látogatója volt.


A Gazdálkodj okosan projekt komplex hatására építették a programot, hiszen egyszerre auditív (rádióműsor),vizuális (Tallózó cikk, Kalendárium),audiovizuális (honlap),kreatív, rávezető: lehetőséget nyújt az alkotásra, a kreativitásra, a „versenyre” (kreatív hulladékpályázat és kiállítás),bevésődést segítő: lehetőséget nyújt az ismeretek elmélyítésére és ellenőrzésére, a tanulásra (online interaktív kvízjáték).


Országos és uniós szinten az egyik legfontosabb megoldásra váró – fenntarthatósági probléma – a lakossági energia- és víz-felhasználás túlzott, hosszú távon nem fenntartható mértéke. A víz- és energiatakarékossággal kapcsolatos közvetlen ismeretek hiánya, illetve a személyes életben követett viselkedésminták és a gyakorlati megoldások alkalmazását egyaránt érintő  fenntarthatósági probléma hatványozottan jelentkezik a 6-18 éves fiatalok körében.


A Gazdálkodj okosan projekt jövőképében szerepel többek között az Aprólépés hálózata és kapcsolatrendszerének további bővítése. A környezeti nevelési programokat – a gyermekek és szüleik felől érkező igényekre és pozitív visszajelzésekre tekintettel − szeretnék hosszú távon fenntartani. Sajnos a pályázati lehetőségek jövője bizonytalan, ezért a 2013. év fő feladata a szponzorok, önkéntesek felkutatása lesz. A tervek között szerepel még a jövőben tanári segédanyag készítése a honlaphoz kapcsolódóan és rendhagyó környezetismeret órák tartása.


További információk a www.aprolepes.hu weboldalon, illetve lájkolhatod a kezdeményezést a facebookon is www.facebook.com/harmonium

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 09:16, csütörtök | Helyi

Már egyre többen keresik a szaloncukrokat

A szaloncukor sok helyen már november óta kapható, ami elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Manapság fára már nem nagyon kerül az édességből, de a fa alatt vagy az ünnepi asztalon szinte minden háznál van a karácsonyi időszak alatt.

2022. December 08. 08:16, csütörtök | Helyi

Vascsővel verte szét a traktor ablakát

Nem tetszett az elkövetőnek a szomszédos ingatlanon zajló építkezés. Úgy döntött, elégtételt vesz.

2022. December 08. 07:15, csütörtök | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a Vásárcsarnokban

Az üzemeltető Győr-Szol közleményéből kiderül, hogy az ünnepek alatt a győri Vásárcsarnok megváltozott időben tart csak nyitva a vásárlók előtt.

2022. December 07. 09:17, szerda | Helyi

Tragédia vetett végett a tárgyalásnak

Tragédia miatt kellett elnapolni É.Imre tárgyalását.